Джемілєв: Можливості Києва в поверненні Криму обмежені

Народний депутат України Мустафа Джемілєв порівняв нинішній режим російського уряду в Криму з радянським тоталітарним режимом. Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

"Ми зіткнулися з таким же тоталітарним режимом, як і в радянські часи. Правда, нинішній російський тоталітарний режим дещо відрізняється від радянського. Проте наш народ має практику боротьби з такими режимами, і ми продовжимо нашу, не насильницьку, але дуже стійку боротьбу проти окупантів. Ми звільнимо нашу територію! Я пам'ятаю, ще співробітники КДБ мені говорили: "Ми вас знищимо", але радянської влади вже немає, а ми змогли повернутися на свою батьківщину. Те ж саме відбудеться і в нинішній ситуації. Окупанти будуть змушені покинути нашу територію. Ми повернемо Крим до складу єдиної, неподільної України" , - сказав він.

За його словами, офіційний Київ для повернення Кримського півострова до складу України робить все що може, але його можливості дещо обмежені.

"У нас великі очікування від світової спільноти, від тих країн, які гарантували нам безпеку та територіальну цілісність за відмову від ядерної зброї. У цьому напрямі ми будемо продовжувати свої зусилля, привертати увагу всього світового співтовариства до нашої проблеми. Для якнайшвидшого звільнення Криму нам потрібна стабільність в країні і виконання всіх тих реформ, які ми намітили, які, на жаль, просуваються дуже повільно. Однак Україна йде правильним шляхом", - додав Джемілєв.

Як повідомляв NewsOne раніше, Україна звернулася до Євросуду з прав людини через тортури стосовно сина колишнього керівника Меджлісу Мустафи Джемілєва Хайсера.