Слухати
Слухати

Суб'єктивні підсумки (31.07)

01.08.2017

Під час ефіру поговорили про посилення США санкцій проти РФ, допит в ГПУ Максима Полякова, екстрадицію Михайла Саакашвілі, розмір субсидій, закон про КСУ, середню зарплату в Україні.

Нагадаємо, що Сенат США остаточно затвердив закон про нові санкції щодо Росії, Ірану і КНДР. Кремль вже заявив, що готовий відреагувати на обмеження, а Володимир Путін закликав російських дипломатів покинути територію США. Дональд Трамп поки ніяк не відреагував на те, що відбувається.

Максим Гольдарб, коментуючи ситуацію, зазначив, що радіти треба не санкціям, а розвитку економіки.

"Я думаю, що ми більше б раділи тому, як розвивається наша вітчизняна економіка. Ми б говорили про те, як добре, що побудований черговий літак, ми говорили б про те, як було б класно, як міцніє гривня, як чудово, що від нас не їдуть фахівці. Ось цьому варто радіти, ось це варто афішувати. У нас же президент і прем'єр розповідають, які важливі для нас антиросійські санкції , - сказав Гольдарб, підкресливши, що Україні санкції ніяк не допомагають.

Гольдарб зазначив, що санкції США спрямовані, в першу чергу, проти так званого "Північного потоку".

"Ми з вами вже говорили, що "Північний потік "- це альтернатива газотранзиту через територію України. Звичайно, для України вигідно, щоб російський газ йшов транзитом в Європу через нашу країну - Україна заробляє на цьому кілька мільярдів доларів. Але Росія вже зробила достатні заходи, щоб диверсифікувати цю проблему і не користуватися українською ГТС", - сказав глава громадської організації "Громадський аудит".

Голова громадської організації "Громадський аудит" Максим Гольдарб в програмі "Суб'єктивні підсумки дня".


Loading...