Слухати
Слухати

Сергій Щербина в програмі "Початок" з Василем Головановим (26.07)

27.07.2017

В ході ефіру обговорили ряд важливих тем, в тому числі і зупинку Україною поставок електрики в ОРДЛО, роботу Курта Волкера, блокаду Донбасу, війну на Донбасі, санкції проти РФ, Ірану і КНДР, звинувачення Трампа на адресу України, дзвінок російських пранкерів міністру енергетики США, дозвіл на затримання Черновецького.

Нагадаємо, що Україна залишила окуповану частину Донбасу без електрики. Київ офіційно припинив поставки електроенергії на окуповану частину Донецької області. Про це заявив глава "Укренерго" Всеволод Ковальчук.

Головний редактор сайту РБК-Україна Сергій Щербина заявив, що, виходячи із Закону про реінтеграцію Донбасу, Україна має право розірвати всі відносини з окупованими територіями.

"Ми повинні зрозуміти, яку позицію ми займаємо. Якщо ми займаємо позицію, яка написана в проекті Закону про реінтеграцію Донбасу, який насправді є Законом про окуповані території, і сенс його в тому, що ми ці території на час відрізаємо, так в рамках цієї логіки таке рішення має під собою грунт", - сказав Щербина.

Також журналіст вважає, що Росія не пустить президента США за стіл переговорів по Донбасу.

"Ніхто безпосередньо за стіл переговорів президента США не пустить. Під "ніхто" я маю на увазі Володимира Путіна. Те, що є новий формат зі спецпредставником США, який братиме участь в Мінських переговорах - це добре, але це все одно не пряма участь", - підкреслив Щербина.

Гість програми "Початок" з Василем Головановим: Сергій Щербина, головний редактор РБК-Україна.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...