Слухати
Слухати

"Розвідка" з Жаном Новосельцевим: Хто забезпечив зброєю протестуючих на Донбасі? (18.08)

18.08.2017

В ході програми журналісти з'ясували, хто на початку конфлікту на Донбасі, постачав зброю проросійським протестуючим, чому перед штурмом з Луганської СБУ вивели Альфу та інше.

Генерал Петрулевич керував СБУ в Луганську майже місяць, відразу після стрімкої спецоперації зі затримання лідерів так званої армії південного сходу. До будівлі СБУ кинувся розгніваний натовп. Мітингувальники захопили управління, а разом з ним і склад зі зброєю. Таким чином в руках проросійських громадян опинилась зброя.

"Сам генерал СБУ дозволив взяти цю зброю, видав бронежилети і все інше. Дуже хороша людина він, як виявилось. Дуже добре тримався. Ну і ближче до вечора ми його відпустили додому" - заявив учасник нападу на Луганське СБУ Олексій Рільке.

Екс-керівник штабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт заявив, що завдяки Петрулевичу сепаратисти вбивали членів проукраїнських добробатів.

"На той період вже з'являлися добробати, які йшли, хто з палицями, хто з мисливськими рушницями, а генерал Петрулевич подарував сепаратистам зброю, яка вбивала наших добробатів" - сказав він.

Також, за словами Лихоліта, серйозні сутички в Луганську почалися вже в травні, після виборів президента України, а, при цьому, добробатам не вистачало зброї, тому їм доводилося воювати навіть палицями, в той час, як проросійські сили були озброєні.

Гість програми "Розвідка" з Жаном Новосельцевим - екс-керівник штабу батальйону "Айдар" Валентин Лихоліт.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...