Слухати

Прохання про помилування російських ГРУшників передано Порошенку

25.05.2016
1

В середу, 25 травня, президентові України Петру Порошенку подано клопотання про помилування засуджених українським судом бійців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва та Олександра Александрова.

"Подано клопотання, але не мною, а одним із суб'єктів, який має право на подання прохання", - повідомив адвокат Валентин Рибін, передає Інтерфакс-Україна.

При цьому Рибін зазначив, що не може сказати, ким саме були подані ці клопотання. За словами адвоката, президентові України було подано два прохання: одне на помилування Александрова, а друге - Єрофєєва.

Рибін також не виключив, що рішення за цими клопотаннями буде ухвалене найближчим часом.

Як повідомляв NewsOne, 18 квітня колегія суддів Голосіївського райсуду Києва засудила військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Єрофєєва і Александрова до 14 років позбавлення волі.

Після рішення суду Рибін заявив, що рішення щодо подачі апеляції прийматиметься після отримання тексту вироку. 19 квітня адвокат Єрофєєва Оксана Соколовська заявила, що захист російських спецназівців не оскаржуватиме вирок.

Вирок вступив в силу 23 травня. Захисники Александрова і Єрофєєва заявили, що не подаватимуть апеляцію на вирок, а після вступу в силу рішення українського суду може йти мова про подачу клопотання про помилування.

Популярне вiдео:

Новости партнеров: