Слухати
Слухати

Олексій Якубін у "Хронології" з Литвиненко та Головановим (23.05)

24.05.2017

Під час програми відновили хронологію подій дня, що минає. Зокрема, ішлося про те, що США припиняють безоплатну військову допомогу для України.

Сполучені Штати Америки мають намір замінити програму безоплатної військової допомоги деяким країнам, включаючи Україну, на позики.

Зміни у фінансуванні торкнуться також Пакистану, Тунісу, Лівії, Колумбії, Філіппін і В'єтнаму. Однак фіндопомогу для Ізраїлю ($3,1 млрд), Йорданії ($350 млн) і Єгипту (близько $1,3 млрд) скорочено не буде. Ще в кінці квітня Foreign Policy з посиланням на проект бюджету США повідомило, що в 2018 році Вашингтон планує скоротити фінансову допомогу Україні приблизно на 69%. Спочатку Києву планувалося надати понад 570 млн доларів, однак обсяг фінансової допомоги скоротили до 177 млн доларів.

Крім цього, в програмі обговорили плани "Ощадбанку" представити альтернативу 1С, теракт в Манчестері, в результаті якого загинули 22 людини, повернення на доопрацювання в САП подань на зняття недоторканності з депутатів Лозового і Дейдея, прохання Світового банку ввести санкції проти корупціонерів.

Гість програми "Хронологія" з Василем Головановим і Юлією Литвиненко - політолог Олексій Якубін.


Loading...