Слухати

Деканоїдзе: Довіра народу до Нацполіціі значно зросла

01.07.2016

Національна поліція досягла значного результату - 46% довіри українців, однак поки говорити про якісь кінцеві результати ще рано.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявила начальник Нацполіціі України Хатія Деканоїдзе.

"Ми розуміємо, що це кредит довіри, який нам дав український народ. Ми робимо все, щоб виправдати цей кредит. Щоб довести справу до кінця, треба обов'язково працювати синхронно і дуже багато. Треба мотивувати кожного поліцейського для того, щоб він виконав свій обов'язок професійно і чесно. У кожного поліцейського повинно бути почуття, що держава стоїть за спиною. Якщо у них не буде мотивації, то розмовляти про ефективність важко. Поліція - це хребет національної безпеки. Найголовніше, що люди нам довіряють. 46% відсотків - це дуже серйозне зростання з 6-7% відсотків, які були у міліції", - повідомила вона.

Глава Нацполіціі додала, що для злагодженої і ефективної роботи правоохоронних органів, необхідна підтримка і політична воля. Також необхідно, щоб Національна поліція була нормально устаткована, щоб у кожного поліцейського був бензин, машина та інша необхідна екіпіровка.

Деканоїдзе підкреслила, що головне завдання - це побороти корупцію у правоохоронних органах.

"Недивлячись на те, що у нас є довіра, на жаль, останні соціологічні опитування показують, що на місцях не дуже все добре: до сьогодні є вимагання від бізнесу з боку правоохоронних органів. Наш обов'язок - це і боротьба проти корупції, особливо у департаменті, який займається економічними злочинами. Ми повинні показувати, що правоохоронна система працює синхронно - і Генеральна прокуратура, і Національна поліція, і Антикорупційне бюро, і судова система, яку, ми сподіваємося, скоро реформуватимуть. Ця синхронність доведе народу України, що це не тільки слова і декларація, а що ми боремося проти корупції", - сказала вона.

Як повідомляв NewsOne раніше, Хатія Деканоїдзе заявила, що ключові посади в Національній поліції повинні займати молоді професійні кадри.

Популярне вiдео

Новости партнеров