Андриюк: "Детали просто валят с ног!"

  • Telegram
Размещено: 10.05.2020
Дом футбола. Фото: 24tv.ua

Известный украинский журналист Константин Андриюк на свой странице в Facebook опубликовал пост об очередном скандале, в который попал руководитель ФФУ/УАФ Андрей Павелко.

"Неймовірна новина про мого улюбленого керівника української асоціації футболу (УАФ) – Андрія Павелка.

Стаття-розслідувальне полотно в одному швейцарському виданні доводить – Павелка красиво попросили з престижної посади члена дисциплінарного комітету ФІФА.

Аналіз цієї статті, друзі, до болю простий! Ви заходите за цим посиланням. І опа! У списку ВІДСУТНІЙ український прапор та українське прізвище. ВСЕ!

Але є деталі... А деталі, ці деталі друзі, просто валять з ніг!

Отже, Павелка на цю посаду в ФІФА призначили в травні 2017-го. Коли він ВЖЕ був народним депутатом, членом бюджетного комітету, тобто політиком. Що ВЖЕ суперечило статуту ФІФА.

І вже тоді я неодноразово вказував на масове засилля чинних політиків у тодішній ФФУ.

Але всім традиційно було пофіг... І раптом. Посередині 2019 року, слідча палата ФІФА почала розслідування по справі Павелка. Йому реально загрожувала – заборона на будь-яку діяльність, пов'язану з футболом до двох років і штраф мінімум 10 000 швейцарських франків.

І тут! Швейцарське видання стверджує, що Павелко це банально порішав. Щоправда, ціною посади. Він уклав таємну году з ФІФА. Він – тихо і мирно йде зі своєї посади і платить лише штраф 10 тисяч франків. А за це ФІФА ніде офіційно не згадує цей факт і заминає це "непорозуміння".

Всі вільні, всім до побачення!

Щоправда парочка питань таки не відпускає!

ЯК ФІФА могла призначити чинного політика, знаючи що він на той момент політик? Як Павелко в лютому 2019-го цілим членом виконкому? Цього разу в УЄФА.
В УЄФА, ті ж самі правила та заборона політикам використовувати футбол заради політичного піару!

Тому крапку я тут не ставлю, а просто почекаю. Коли і решта моїх, свого часу викладених фактів політичної заангажованісті нашого футболу, підтвердяться! Цього разу, вже на рівні УЄФА!"

Константин Андриюк

Источник: newsone.ua

Подписывайся на NEWSONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.