Слухати
Слухати

Заступник Саакашвілі заявила про своє звільнення

10.05.2016
14170367-zamestitel-saakashvili-zayavila-ob-ukho

Виконуюча обов'язки заступника голови Одеської обласної державної адміністрації з соціальних питань Марія Гайдар йде з державної служби.

Про це повідомила прес-секретар Гайдар - Вікторія Сибір, передає УНІАН.

Гайдар звільняється у зв'язку зі вступом в силу з 1 травня нової редакції Закону України про держслужбу.

"З сьогоднішнього дня Марія Гайдар - позаштатний радник голови ОДА і не виконує обов'язки його заступника", - заявила прес-секретар.

Вона уточнила, що зазначений закон забороняє суміщати державну службу і статус депутата. Гайдар є депутатом обласної ради. Сибір додала, що Гайдар є громадянкою України і направила відповідні документи для відмови від російського громадянства, але РФ поки не підтвердила відмову.

Сьогодні до будівлі Одеської ОДА прийшли кілька десятків волонтерів, які вимагали звільнення Гайдар в зв'язку з тим, що нібито учасники АТО і сім'ї загиблих не отримують відповідні соціальні виплати. Сибір назвала дані вимоги безпідставними.

"По-перше, виплати проводяться. Просто була деяка затримка, але зараз все налагоджено ... Мітингувальникам показували конкретні документи, але вони чомусь відмовлялися їх дивитися, і продовжують спілкуватися на підвищених тонах ... По-друге, Гайдар вже звільнилася", - підкреслила Сибір.

Сама Гайдар у відповідь на вимоги про відставку активістів "Самооборони Одеси" і місцевого "Автомайдану" заявила:

"Я йду з посади заступника, всі справи буде вести Соломія (заступник Саакашвілі Соломія Бобровська, - ред.). Ми хочемо розділити департаменти охорони здоров'я та соціальної політики. Ми продовжимо відкриті конкурси, я тут чесно працювала. І все виплати виплачені", - повідомила Гайдар.