Окружна виборча комісія №215 оголосила перемогу з відривом у 191 голос представника "Свободи" Андрія Іллєнка У ніч виборів - з 28 на 29 жовтня, забудовники вирубали 10 гектарів Биківнянського лісу, між Броварським проспектом і вул. Путивльською ЦВК розраховує 2-3 листопада отримати паперові протоколи про підсумки голосування з усіх 225 окружних виборчкомів  ЦВК опрацювала 97,51% протоколів: у ПР 30.31% голосів, у "Батьківщини" – 25.31%, в "УДАРу" - 13,84%, КПУ - 13,30%, ВО "Свобода" – 10,31%  Чергову - 94-ту річницю створення Західноукраїнської Народної Республіки відзначать 1 листопадана Тернопільщині

Експерти називають округ специфічним

 
22 жовтня 2012

Леонід Ємець, кандидат у народні депутати (округ 221):

«Отримали «удар під дих». У нас був прямий ефір із Ярославом Діденко, ми домовились, пожали друг другу руки.06:24+06:58 Партія УДАР кличко прийняла рішення яке озвучив їх керівник штабу – сказав по соціології Шлапак відстає, нехай змагаються між собою опозиціонери».

 

Політик в другому поколінні Ємець не може сказати напряму, що це сталося закулісні інтриги і амбіціії Яценюка з Турчиновим.

 

Приймальня Печерської районної організації партії «УДАР»:

- Вы договаривались о встрече?

- Нет

- Ну, я поняла, возьмите пожалуйста!  

 

А це – районний штаб ударівців. На зв’язку – заступник. Всі кастинги опозиція вже начебто і провела, а керівництво знову на якійсь – там черговій нараді.

 

Олексій Голубоцький, експерт:

«Цей округ взагалі специфічний».

 

 

Кость Бондаренко, політолог:

«Василь Горбаль, він в ході виборчої кампанії був змушений переміститись із одного округу в інший. Раніше він працював на Солом’янці, зараз в силу різних причин перейшов на Печерськ, це округ нібито не його».

 

Але його тут знають. Здебільшого, захисники Києва. Чому – Ірина Нікіфорова показує наочно.

 

Ірина Нікіфорова, громадський активіст:

-         То есть Горбаль- єто незаконніе настройки?

-         Да, в об щем как и большинство депутатов имеет отношение. В об щем, практически все проекті в историческом центре связані напрямую или косвенно с определенніми депутатами.

 

Катерина Рябошапка, журналіст:

«Це – «Шоколадний Будиночок», його збудував для своєї коханки один із київських купців – така старовинна легенда. Кохання закінчилось і маєток прийшов до повного занепаду. Повернути будівлю до життя обіцяли багато високопосадовців. І серед них – кандидат у народні депутати Василь Горбаль».

 

А пам’ятка архітектури і досі під будівельною сіткою.

 

Віталій Черняховський, громадський діяч:

«Горбаль, ну он же в В основном он занимался чем он занимался- строительнім бизнесом. И банки у него был «Укргазбанк». Он ушел оттуда, но банк же лег. Огромные деньги затрачены на рефинансирование, он прешел частично к государству, но он же был лежачий, там же остались кредиты невыплаченные. То есть он нанес ущерб государству по сути».

 

У передвиборчій програмі Горбаль своє минуле скромно замовчує. Громадська приймальня вже другий місяць у тимчасовій відпустці. Активність кандидата здебільшого у фейсбуці, де він гризеться з опонентом балашовим. Напевно його дратують золоті корови. А у «електоральне поле» запустив інформаторів.  

 

Виборці ТВК №221 (м. Київ):

-         Горбаль, Горбаль… У нас в під’їзді є жінка яка за нього там агітувала і запрошувала у пєрвічку в раду ветеранів.

-         Ходили?

-         А я не ходив

-         Чому?

-         Здоров’я не дозволяє…

-         А я б за нього і не проголосував!!! Всіх старих треба як мітлою!!!

 

А ось що кажуть про кандидата Шлапак.

 

Кость Бондаренко, політолог:

«Використовує той ресурс, який свого часу працював на Черновецького».

 

Виборці ТВК №221 (м. Київ):

«Якби щось принесли щось з продуктів, а за неї б не голосував. Яка разниця. Хай приходять, приносять – я возьму. А буду голосувать за кого я хочу!»

 

Такі от настрої електорату. У виборчіх комісій свої турботи – в одному з підвалів на Печерську представник комісії виявила. 

 

Костянтин Домаскін, голова ДВК № 800602:

«Порядка 483-ёх военнослужащих, сотрудников СБУ и милиции печерського района – они там прописаны и числяться для получения в будущем квартиры, я так понимаю».

 

Тепер голова комісії не розуміє де їх шукати. Ці люди проживають десь на орендованих квартирах. Запрошення повернули до держреєстру і очікують понижену явку виборців. Не тільки через цей парадоксальний дім.

 

Ольга Клименко, член ДВК № 800602:

-         Вони бояться прийти і проголосувати, боязнь того, що все буде знято на камеру….

-         и их сглазит это?

-         Вибачте?

-         Не пугает людей это, люди радуються!

-         Ні. Я багато спілкувалась з тими, кому вручала запрошення. І є така інформація. Думаю, ще рано для такого…

 

Члени ДВК сперечаються чи відлякне виборців табличка «ведеться відеоспостереження». А майстри «каруселі», «косинок», «печіва»  думають над новими, - високими, технологіями.

 

Автори: Катерина Рябошапка, Іван Мацько

Редактор: Тарас Кайдан

 

Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000