До 2017-го року в Україні планують знешкодити 350 тисяч тонн боєприпасів Прокуратура Києва зупинила скандальну забудову на Печерську на вулиці Кіквідзе, 23 Нардепи прийняли у першому читанні проект закону, який суттєво обмежує повноваження прокуратури Кабмін скасував обов'язкову сертифікацію послуг готелів та інших «об'єктів тимчасового проживання» У Запоріжжі обвалилося склепіння ділянки напірного каналізаційного колектора Росспоживнагляд дав дозвіл на постачання продукції одному із молокозаводів України

Антисеміт у Могилянці

 
3 вересня 2012

Ось так починався навчальний рік у Києво-Могилянській академії.

Прочитати традиційну інавгураційну лекцію до вишу прийшов Сергій Білокінь.

 

У блогах його назвали  «патентованим антисемітом». Він – знаний український історик. Проводив архівні дослідження. Однак прославився не лише ними.

 

У статтях, присвячених першим десятиліттям радянської влади, Білокінь акцентує увагу на єврейському походженні більшовиків.

 

У виразах не соромиться. Стверджує, що період із 1918 по 38 роки може бути названий «двадцятиріччям єврейської державності в Україні».

 

Щороку 1 вересня у Могилянці читають загальноуніверситетську лекцію. Раніше до студентів приходили Ліна Костенко, Поль Рікьор, Іван Дзюба, Міхайліна Коцюбинська та інші. Цього року на їхньому місці – Білокінь. Після лекції він отримує звання почесного професора НАУКМА.

 

Викладачі із цього приводу мовчать. Студенти – навпаки. До лекції підготувалися заздалегідь. Намалювали плакат «Антисемітизм - це варварство», надрукували листівки, які роздавали перед лекцією. Кажуть, що виступ Білоконя свідчить про подвійні стандарти керівництва Академії.

 

Обурились цим і в Асоціації єврейських організацій і общин України.

 

Пригадали кілька промовистих висловів історика, на зразок: «Історія жидо-більшовицької держави була насамперед історією терору, державного тероризму». Або: «Ось цей єврейський внесок - другий бігунок світової історії, протилежний християнству. Господь і сатана: навколо цієї осі крутиться вся світова історія ».

 

Сам науковець заявляє, що ніякого факту антисемітизму виявлено не було, тож говорити немає про що.

 

Автор: Юлія Орленко 

Редактор: Олексій Жабоєдов

 

 

Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000