Слухати
Слухати

В Україні підвищили тарифи на холодну воду

16.06.2016

У четвер, 16 червня, члени Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, прийняли постанову "Про встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення". Саме цей документ підвищує відповідні тарифи. Про це стало відомо під час засідання НКРЕКП, пише Укрінформ.

"Рішення прийнято", - заявив глава Нацкомісії Дмитро Вовк.

Основними причинами підвищення тарифів є зростання цін на електроенергію і підвищення заробітної плати працівникам підприємств.

Суми окремих ставок тарифів відрізняються в кожному окремому випадку і будуть залежати від зростання цін на енергоносії. Зокрема, електроенергію в структурі тарифів, розміру заробітної плати, інвестиційних програм.

Згідно з останніми даними НКРЕКП близько 35-55% в структурі тарифу на холодну воду складає електроенергія. У зв'язку з цим підвищення тарифу на холодне водопостачання може становити від 5 до 50%.

У свою чергу в "Київводоканалі" наголосили, що в столиці подорожчання холодної води відбудеться з 1 серпня і складе 30%. Київські тарифи пропонується підвищити з 8,68 до 12 грн за кубометр для приватних будинків з централізованим водопостачанням і водовідведенням та з 10,24 до 13,43 для багатоповерхівок.

Нагадаємо, НКРЕКП вже прийняла рішення про підвищення тарифів на централізоване постачання гарячої води для потреб населення до 63-78 гривень за кубометр.

Як повідомляв NewsOne раніше, лідер фракції "Батьківщина" Юлія Тимошенко заявила, що ціни на тарифи для населення виходять за межі здорового глузду та економічних параметрів.