Розенблат: З такими суддями ми ніколи не збудуємо нормальну державу

Народний депутат від фракції БПП Борислав Розенблат вважає, що скасування закону про люстрацію загрожує соціальним бунтом.

Про це він заявив в ефірі телеканалу NewsOne.

Зокрема, нардеп підтримав думку Єгора Соболєва про те, що можливе рішення Конституційного суду про визнання неконституційним закону про очищення влади, загрожує соціальним вибухом.

"Я згоден з цим. Я теж читав заяву і пост мого колеги Леоніда Ємця. Ми, як і Єгор, були в той день у Верховної Ради, коли приймався законопроект і раділи, коли його прийняли. Але те, що сьогодні відбулося - це урок і я ще раз впевнений в тому, що ми не даремно зробили суддівську реформу, тому що з такими суддями ми ніколи не побудуємо державу і соціально-правовий статус нашої країни. Якщо сьогодні там є якісь зауваження, то можна внести правки до законопроекту. Він прийнятий тільки тому, що народ, який стояв біля Верховної Ради, вимагав цього. Ця вимога була не тільки Майдану, а й усього суспільства", - зазначив він.

За інформацією ЗМІ, перед голосуванням за зміни до Конституції в частині судочинства була домовленість, що деякі фракції підтримують зміни до Конституції в обмін на те, що буде скасовано закон про люстрацію.

Борислав Розенблат каже, що йому про це нічого не відомо:

"Не треба шукати зраду там, де її немає. Я не думаю, що ми маємо право сьогодні там шукати голоси, тому що ми не змінювали б інтереси нашої країни через якийсь соціально-суспільний устрій. Ми, депутати ВР від фракції "Блок Петра Порошенка", голосували своїм болем і серцем. Я голосував за цю реформу незважаючи ні на які вмовляння, бо для мене було важливо, щоб таких суддів, які сьогодні можуть змінити волю народу, навіть духу не було в цій країні", - додав Розенблат.

Як повідомляв NewsOne, про ймовірність скасування люстрації Конституційним судом України раніше повідомив Єгор Соболєв.