Офшори Порошенко: що загрожує президенту? (Випуск від 21.05, ч.2)

 У суботу, 21 травня, в ефірі програми "Правда Ляшка" обговорювалась зміна складу Центральної виборчої комісії.

Олена Кирик нагадала, що ще в 2007 році був затверджений нинішній склад ЦВК, а в 2014 виникло питання про повну її зміну, оскільки закінчився термін повноваження її членів. На минулому тижні президент Петро Порошенко повинен був подати до Верховної Ради документ з новим складом комісії, але цього не сталося.

Ляшко пояснив, що глава держави не вніс до парламенту подання про новий склад ЦВК, так як нинішній його повністю влаштовує, і вони можуть сфальсифікувати будь-який результат виборів. Крім цього фальсифікація виборів призводить до революцій і протестів.

У студії приймалися дзвінки телеглядачів, які підтримували позицію глави РПЛ. Відповідаючи на запитання українців, Ляшко заявив, що мінімальна пенсія має становити три тисячі гривень.

Останньою темою, що обговорювалась, стала "Вибори на Донбасі". В ефірі показали кадри з мітингу "Азова", які протестували проти проведення виборів на сході України. Крім цього були представлені думки Порошенко, голови Ради Андрія Парубія та народних депутатів з цього питання.

Лідер РПЛ вважає, що поки на Донбасі перебувають окупаційні війська вибори проводити не можна. Подібний сценарій стане реалізацією плану президента РФ Путіна.

Питання другої частини ефіру залишився те ж - "Чи потрібно розслідувати корупцію президента і його оточення?". Результат практично і не змінився. Більшість (94%) українців вважають, що факти корупції влади потрібно обов'язково розслідувати, і лише 6% вважають, що цього робити не потрібно.