Кличко: Опалювальний сезон перебуває під загрозою зриву

Незважаючи на підготовку до опалювального сезону з боку місцевої влади, все ще заблокованими залишаються рахунки 104 енергокомпаній.

Про це у "Великому ефірі" зі Світланою Орловською заявив мер Києва Віталій Кличко.

"Ми повинні готувати сани з літа. На підготовку до опалювального сезону витрачаються величезні гроші. Однак зараз заблоковано рахунки 104 енергокомпаній по всій країні. І є великий ризик, що ми не будемо готові до опалювального сезону. Через це ми звернулися до уряду з проханням врегулювати цю ситуацію. Непорозуміння між "Нафтогазом" і енергетичними компаніями може призвести до того, що люди будуть без тепла. Тому всі повинні зібратися за круглим столом, щоб вирішити проблему", - зазначив він.

За словами київського мера, до початку опалювального сезону 100% будинків повинні бути облаштовані лічильниками тепла.

"Я розпорядився, щоб до початку опалювального сезону кожна квартира і кожен будинок в Києві були облаштовані лічильниками. Кожен будинок з лічильником споживає на 30-40% менше тепла, відповідно люди і платять менше - це великі гроші. Також ми вирахували, що українець споживає в 5 разів більше електроенергії, ніж європеєць, тому завдання - використовувати нові технології для енергозбереження", - додав він.



  • Alex Neevrodeputatov

    was dupen trakh!

  • Роман Москвинов

    Очень плохо жилось при Януковиче-в Европу не пускали!Зато при Парашенке лафа-жрать нечего,зарплат нету,топить зимой нечем будет и в Европу всё равно не пущают! Вопрос-на хрена скакали на Майдане?