Касько: Арештована квартира знаходиться у приватній власності з 2013 року

Колишній заступник генерального прокурора України Віталій Касько назвав незаконним повторний арешт його квартири.

Про це він заявив у ефірі телеканалу NewsOne.

"Я би ще раз хотів звернути увагу на те, що арешт було накладено повторно після того, як за нашою апеляцією арешт було скасовано апеляційним судом. Рішення апеляційного суду щодо скасування арешту було остаточним і оскарженню не підлягало", - сказав Касько.

При цьому він зазначив, що квартира, яку було арештовано, є його особистим майном.

"Ця квартира знаходиться у приватній власності з 2013 року, перебуває у моїй декларації. І ще раз повторюю, апеляційний суд вже висловив свою остаточну думку щодо відсутності жодних правових підстав для такого арешту", - додав він.

Касько додав, що згідно з новою постановою суду йому було заборонене користування арештованим майном.

"Закон прямо забороняє накладати арешт на майно з забороною використання майна. В КПК є пряма заборона. Якщо перше рішення Печерського суду не забороняло використовувати квартиру, то зараз Генеральна прокуратура отримала у Печерському суді ще більш незаконне рішення. Згідно з яким заборонено використовувати це майно", - резюмував Касько.

Екс-заступник генпрокурора додав, що буде подавати апеляцію і на це рішення.

Як повідомляв NewsOne, раніше прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що наразі відкрито кримінальні провадження про отримання окремими працівниками прокуратури житла незаконним шляхом. Серед підозрюваних був і Касько.

24 травня апеляційний суд міста Києва прийняв рішення зняти арешт з майна колишнього заступника генпрокурора Віталія Каська.