Чи потрібно розслідувати корупцію президента і його оточення? (Випуск від 21.05, ч.1)

У суботу, 21 травня, на телеканалі NewsOne стартувала нова програма "Правда Ляшка".

Її ведучими стали Олена Кирик і сам народний депутат.

Кирик нагадала, як впродовж минулого тижня український уряд займався створенням ТСК з розслідування офшорів, про заяви президента України Петра Порошенка, народних депутатів і голів парламентських фракцій з цього приводу.

У свою чергу Ляшко заявив, що на сьогоднішній день витрачаються мільйони на розслідування корупції, але результату немає ніякого. При цьому український парламент не працює так як потрібно, тому що БПП блокує розслідування офшорного скандалу. Також він вказав на те, що законом забороняється, перебуваючи на держслужбі, займатися бізнесом.

До студії дзвонили українці, які висловлювали свою думку з розслідування офшорів і корупції в українській владі.

Другою темою, яка обговорювалася в студії, стала співпраця з МВФ. Були представлені думки з цього питання прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, народних депутатів від різних фракцій.

Глава РПЛ зазначив, що ключовим завданням української влади є не співпраця з МВФ, хоча це теж важливо, а радикальна зміна економічної політики країни.

Крім цього, прямо в студії Ляшко подзвонив Гойсману, який і прокоментував досягнуті домовленості з МВФ.

Телеглядачам було поставлено питання - "Чи потрібно розслідувати корупцію президента і його оточення?". Практично вся аудиторія телеканалу (95%) вважає, що офшори і корупцію вищих ешелонів влади потрібно обов'язково розслідувати, і тільки 5% українців висловили думку, що займатися цим непотрібно. Як сам Ляшко прокоментував подібний результат - ці 5% і є оточенням президента.