Слухати

Тандіт розповів подробиці звільнення Івана Без'язикова

06.07.2016

Бойовики, утримуючи Івана Без'язикова в одиночній камері в Донецьку, намагалися його завербувати в свої ряди. Про це в ефірі телеканалу NewsOne повідомив радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт.

"Я почну з подробиць його затримання. Я пам'ятаю, це було 18 серпня 2014 року, коли ми отримали оперативну інформацію, якраз були в зоні АТО і активно займалися звільненням наших хлопців. Ми дуже засмутилися, дізнавшись про зникнення групи переговорників, яка домовлялася на вихід за лінію зіткнення по лінії Міноборони, й яких, напередодні, запросили до бойовиків для переговорів стосовно звільнення полонених. Ця історія підтвердила ще раз те, що на іншій стороні саме терористи. Ми довго займалися пошуками Івана (Без'язикова - ред.). Ми дуже хвилювалися про його долю. Зрештою ми знайшли його сліди, вони вели в Донецьк. Сьогодні ми можемо говорити про те, що він знаходився в одиночній камері, його намагалися завербувати. Вчора в результаті оперативної комбінації він був звільнений . Знаю, що Василь Грицак (глава СБУ - ред.) відразу ж доповів про це президенту України ", - розповів тандем.

За його словами, на сьогоднішній день співробітники спецслужби не мають наміру зупинятися. Зараз офіційно у бойовиків залишається ще 111 заручників в Донецьку і Луганську. Крім цього дев'ять українців незаконно перебувають на території Росії.

"Зараз офіційно ведуться переговори про звільнення 25 українців. Але повірте, ми не зупиняємося і витягнемо всіх! Ми робимо все щоб їх забрати. Є в Луганську наш заручник Жемчугов, ви, напевно, знаєте його історію. Він був дуже важко поранений, втратив кінцівки, ми боремося за його звільнення ", - додав він.

Як повідомляв NewsOne раніше, народний депутат України Надія Савченко заявила, що українська сторона може проводити переговори з представниками бойовиків на нейтральній території.

Популярне вiдео: