Слухати
Слухати

Слободян: Три пункти пропуску на кордоні з Польщею залишаються заблокованими

04.07.2016

На українсько-польському кордоні заблокованими залишаються ще три пункти пропуску - Шегині, Краковець і Рава-Руська.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив Олег Слободян, помічник голови Держприкордонслужби.

"Ці три пункти пропуску залишаються заблокованими, перекрита траса місцевими мешканцями. З цього приводу вже були проведенні спільні наради і з місцевими органами влади, і з Національною поліцією. Напрацьований алгоритм дій, в першу чергу він полягає в тому, що буде проведено роз'яснювальну роботу з місцевими мешканцями. Пояснимо їм ситуацію, що ці обмеження вводяться польською стороною, вводяться тимчасово, вводяться з міркувань безпеки. Тому потрібно просто набратися терпіння і цей період перечекати", - сказав він.

За словами Слободяна, прикордонникам вдалося розблокувати пункт пропуску Грушів.

"В результаті роботи з місцевим населенням їм вдалося пояснити змістовність таких заходів і Грушів було розблоковано", - додав помічник голови Держприкордонслужби.

Він додав, що обмеження  продовжуватимуться до 2 серпня. Що стосується необхідності застосування сили для розблокування траси, то наразі таке питання прикордонниками не обговорюється.

Кореспондент NewsOne Ярема Чуйко побував на місці блокади у пункті пропуску Шегині. Вияснилося, що люди обурені не лише тимчасовим перекриттям малого прикордонного руху, але й невизначеністю. Вони не впевнені, що після 2 серпня рух відновиться.

Як повідомляв NewsOne, МЗС України 1 липня отримав ноту від польських властей про те, що з 4 липня тимчасово буде призупинено малий прикордонний рух між Україною і Польщею.

Loading...