Прямой эфир

Як вибрати повербанк для смартфону

Кожен користувач хоча б раз стикався із проблемою раптового розряджання девайсів. На поповнення енергії в мобільній техніці часто не вистачає часу, до того ж протягом дня не завжди є доступ до електромережі. Вирішити цю проблему дозволяють додаткові джерела живлення. Повербанк продовжує час автономної роботи девайсів та не потребує постійного підключення до розетки. Маючи при собі портативну батарею, користувач може заряджати техніку прямо на ходу. 

Як вибрати повербанк для смартфону? Поради від інтернет-магазину іван чохол допоможуть знайти правильну модель. 

іван чохол

Ємність 

Що вищий цей показник, то більше циклів повного заряджання може забезпечити повербанк. Наприклад, акумулятора на 20000 мАг вистачить, щоб зарядити 12-й айфон близько п’яти разів. Варто зауважити, що велика ємність впливає на габарити й ціну пристрою. Тому, якщо ви шукаєте недорогий і компактний варіант для щоденного користування, варто придивитися до моделей на 3000-5000 мАг. 

Порти

Стандартний повербанк оснащений одною парою вхідного та вихідного портів – зазвичай це гнізда USB-A та USB-C. У зарядних пристроях для айфонів замість Type-C може бути інтерфейс Lightning. Особливої уваги варті портативні акумулятори з декількома вихідними портами. Від таких повербанків можна одночасно заряджати два та більше пристроїв. 

Швидке заряджання

Якщо оперативність живлення є для вас важливим критерієм вибору зарядного пристрою, варто шукати повербанк, що працює на протоколах швидкого заряджання. Важливо, щоб обрана модель підтримувала ті ж стандарти, що й ваш девайс.  Наприклад, протоколи SCP/FCP підходять для техніки Huawei, а iPhone підтримують Power Delivery. 

Габарити 

Усі сучасні повербанки призначені для активного транспортування. Сьогодні ринок пропонує чимало компактних моделей, які зручно носити із собою в сумці та навіть кишені. Портативні ЗП роблять з акцентом на підвищену ергономічність. Що нижча місткість зарядного пристрою, то меншими будуть його габарити.

Додаткові елементи 

Деякі доповнення можуть підвищити зручність користування повербанком. Наприклад, на моделях із дисплеєм відображається рівень заряду в акумуляторі та статус живлення. Також пристрій може мати вбудоване сховище для файлів. У довгих поїздках стане в нагоді повербанк із сонячною батареєю, що не потребує живлення від розетки. 

Обираючи повербанк для свого девайсу, надавайте перевагу продукції від перевірених виробників. Якісний зарядний пристрій прослужить максимально довгий строк та демонструватиме високу продуктивність протягом усього часу користування.