Прямой эфир

Історії успіху: як ортопедичне взуття змінило моє життя

Однією з найважливіших умов здоров'я всієї опорно-рухової системи – від стопи до суглобів та хребта, є носіння правильного взуття з ортопедичними властивостями від першого кроку. Завдяки конструктивним особливостям, таке взуття забезпечує правильний перерозподіл навантаження на всі ділянки опорно-рухової системи, знижуючи тиск на суглоби та хребет.

Мед-магазин

Звичайні моделі не забезпечують такого розподілу, внаслідок чого тиск на хребет і суглоби зростає, що призводить до їх швидкого зносу, болю та різних запальних процесів.

Щоб уникнути таких згубних наслідків ортопеди, рекомендують постійно носити моделі з ортопедичними властивостями. На сайті інтернет-магазину «Мед-магазин» можна вибрати та придбати дитяче, жіноче та чоловіче взуття з ортопедичними властивостями для різних сезонів.

Чому лікарі рекомендують взуття з ортопедичними властивостями

Слід розуміти, що взуття з ортопедичними властивостями – це не ортопедичні лікувальні моделі, які носять лише після всебічного обстеження та консультації ортопеда. Таке взуття спрямоване на виправлення складних порушень, які не піддаються корекції за допомогою звичайних моделей з ортопедичними властивостями. Більшість людей, коли чують про ортопедичне взуття, уявляють собі величезні незграбні черевики, які складно та важко носити.

Але в наш час такого взуття практично не існує, навіть спеціальні ортопедичні черевики не виглядають потворними. Якщо ж ми говоримо про взуття з ортопедичними властивостями, то це сучасні елегантні моделі, що повністю відповідають як вимогам ортопедів, так і сучасним модним тенденціям. На сайті https://med-magazin.ua/ua/cat_165.htm кожен покупець зможе підібрати для себе пару взуття. Тут є взуття для всіх сезонів року – від сандаль до чобітків, а також взуття для дому та для занять спортом. Магазин пропонує широкий асортимент моделей з ортопедичними властивостями від провідних вітчизняних та світових виробників.

Особливості моделей з ортопедичними властивостями

Щоб відрізнити ортопедичні моделі від звичайного взуття, треба знати якими особливостями вони відрізняються:

  • Ортопедична устілка з поздовжнім та поперечним супінаторами, метатарзальною подушкою та піднесенням у ділянці перекату. На устілці може бути виконаний кант, а в області п'яти поглиблення для комфорту під час ходьби. Устілка в ортопедичному взутті може бути з гелю, силікону, шкіри, пластику або з металевим каркасом. Гелеві та силіконові устілки максимально адаптуються під особливості стопи користувача, забезпечуючи підвищений комфорт. Найчастіше у моделях з ортопедичними властивостями використовуються устілки зі шкіри. Більш жорсткі устілки – із пластику або з металевим каркасом використовуються за призначенням лікаря у складніших випадках. Такі устілки не можна носити довше, ніж прописав ортопед, оскільки стала жорстка підтримка може призвести до послаблення власного зв'язкового апарату. Устілки зі шкіри забезпечують якісну підтримку та можуть використовуватись у процесі корекції незначних порушень;
  • Широкий об'ємний носок, у якому пальці розташовуються вільно. Завдяки цій особливості, немає умов для утворення мозолів та натоптишів;
  • Висота каблука - 3-5 см. Висоті каблука приділяється особливо пильна увага, оскільки, чим вищий каблук, тим менша площа опори. Якщо нога спирається тільки на передню частину стопи, навантаження розподіляється неправильно, зростає тиск на суглоби і хребет. Постійне носіння взуття на високих підборах може стати причиною швидкого зносу суглобів, болів у суглобах та хребті. Якщо жінка не може відмовитися від взуття на високих підборах, то час його носіння рекомендується звести до мінімуму, а у перервах обов'язково носити взуття з ортопедичними властивостями;
  • Підошва помірної жорсткості. При виборі слід приділити увагу саме цьому питанню, оскільки занадто жорстка підошва може спричинити плоскостопість, а надто м'яка не захистить стопу від ударного навантаження під час ходьби твердими нерівними поверхнями;
  • Взуття з ортопедичними властивостями виготовляється лише з натуральних матеріалів – шкіри, тканини, замші. Завдяки хорошій повітропровідності натуральних матеріалів, нога у взутті не потіє, немає умов для утворення мозолів та натоптишів.

На сайті інтернет-магазину https://med-magazin.ua/ru/cat_165.htm/muzhskaya/ представлені різні чоловічі моделі – туфлі, чоботи, кросівки, сабо. Також тут представлені різні жіночі моделі від елегантних туфель під ошатний та діловий костюм до звичайних домашніх капців. Фахівці рекомендують носити взуття з ортопедичними властивостями не тільки на вулиці, а й удома. Постійне використання звичайних капців без ортопедичної устілки може спричинити виникнення різних порушень.

Медики рекомендують купувати ортопедичне взуття на сайті інтернет-магазину "Мед-магазин", де є широкий вибір різних моделей. Фахівці магазину допоможуть підібрати необхідну пару. У разі серйозних порушень можна відвідати ортопеда, який зніме плантограму (відбиток стопи) та пропише виготовлення індивідуальних устілок, що повністю відповідають особливостям стопи клієнта.

Як підібрати взуття з ортопедичними властивостями

Взуття буде комфортним лише в тому випадку, якщо правильно вибрано розмір. Якщо ви купуватимете взуття в інтернет-магазині, то приміряти його не буде можливості. У такому разі треба орієнтуватися на розмірну шкалу на сайті.

Щоб підібрати взуття треба зробити наступне:

  • Поставивши стопу на аркуш паперу, обвести його олівцем, який має бути розташований строго перпендикулярно до поверхні підлоги;
  • Додати до отриманого відбитку по 0,5 см з усіх боків;
  • Виміряти відстань між найвіддаленішими точками по ширині та довжині;
  • Отримані результати слід порівняти із розмірною шкалою на сайті.

Пам'ятайте, що взуття з ортопедичними властивостями призначене для постійного носіння. Воно полегшить рух, допоможе сформувати гарну ходу, запобігти різноманітним патологіям стопи, суглобів і хребта, допоможе цілий день бути на ногах і не втомлюватися.