Слухати
Слухати

Засідання Ради не відбулося: нардепи заблокували трибуну

06.07.2016

У середу, 6 липня, голова Верховної Ради України Андрій Парубій відразу після початку роботи заявив, що парламент сьогодні працювати не буде.

За словами спікера, вчора до пізньої ночі між представниками фракцій тривали консультації, які сьогодні необхідно продовжити для досягнення певних рішень.

"В звязку з тим, що фракціям необхідна зустріч для досягнення певних рішень продовження роботи відбудеться завтра о 10:00. У нас завтра відповідальний день – нам потрібно прийняти багато законів. Тож чекаю всіх завтра в сесійній залі", - заявив Парубій.

В свою чергу народний депутат від "Радикальної партії" Ігор Мосійчук в ефірі телеканалу NewsOne розповів, що народні депутати ще до початку роботи Ради заблокували трибуну.

"Ми вимагаємо створення Тимчасової слідчої комісії стосовно корупції, офшорів президента, голови НБУ Валерії Гонтаревої й міністра фінансів Олександра Данилюка. Консультації щодо створення ТСК триватимуть до 10:00 завтрашнього дня", - розповів нардеп.

При цьому він наголосив, що парламентарі вимагають розслідування корупційних схем, які призвели до зростання тарифів.

"Фракції, які блокують трибуну, вимагають, щоб була чітко сформована мета комісії… й пониження ціни на газ", - заявив Мосійчук.

На питання ведучої про те, якщо вимоги виконають частково, чи буде розблокована трибуна, депутат відповів:

"У нас є чіткі вимоги, й вони всі тісно пов’язані. Корупція призвела до підвищення тарифів. Чому чиновники повинні отримувати відкати, а прості люди - платити високі тарифи. Цього не буде".

Стосовно того, скільки триватимуть консультації, Мосійчук заявив:

"Нормальним людям вистачило б й доби. Однак я не впевнений, що в Адміністрації президента є такі люди, й чи готові вони йти на компроміс".

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...