Слухати
Слухати

Якубін назвав перемогою Ложкіна призначення Райніна главою АП

30.08.2016

Призначення Ігоря Райніна главою Адміністрації президента може тісно пов'язати Арсена Авакова з Петром Порошенком. Таку думку в ефірі телеканалу NewsOne висловив політолог Олексій Якубін.

"Останнім часом Адміністрація президента була технічним органом, а глава АП був помічником президента. Зараз людина, яка обіймає цю посаду, перетворюється на впливову фігуру", - пояснив Якубін.

На його думку, призначення Райніна є перемогою колишнього глави АП Бориса Ложкіна.

"Адже він тим самим заблокував призначення на цю посаду Ковальчука (перший заступник голови АП Віталій Ковальчук, - ред.), одного зі своїх конкурентів усередині Адміністраціі, і призначити ту людину, яка ближча йому й Авакову, - зазначив експерт. - Це може бути якимось важливим ходом, який тісніше пов'яже Петра Порошенка і Арсена Авакова, незважаючи на всі суперечності".

За словами Якубіна, призначення Райніна ніяк не вплине на зовнішню політику: "Оскільки це не в компетенції Адміністрації президента".

Крім цього політолог зазначив певну синхронізацію в зміні глав Адміністрації президента України і Росії.

Як повідомляв NewsOne, політолог Михайло Павлів заявив, що чутки про відставку Бориса Ложкіна з поста глави Адміністрації президента ходили вже давно.