Прямой эфир

Як організувати цікаве дозвілля для дитини: варіанти розваг

Для повноцінного розвитку дітям потрібні розваги. Саме через ігри малюки отримують безліч корисної інформації про світ та опановують практичні навички. Для дитини віком до 6 років гра є могутнім інструментом для формування особистості. Чудовий приклад іграшки, яка розвиває мислення та тактильні відчуття, — конструктор lego city, який представлений безліччю наборів. Розглянемо способи організувати корисне дозвілля.

lego city

LEGO — поєднання навчання та виховання

Розваги з конструктором — це чудова можливість підготувати дитину дошкільного віку до навчання. Гра розвиває такі риси та навички:

  • креативне мислення;
  • прийняття рішень;
  • співпраця в команді;
  • виявлення ініціативи;
  • самоконтроль.

Таке навчання не є нудним, а навпаки, дуже цікавим та веселим. Це значно приємніше, ніж отримувати теоретичну інформацію. Головне, що діти й батьки вчаться проводити час разом у формі активного спілкування, діляться ідеями. Це зближує членів сім’ї.

Відпочинок на природі

Дітям корисно проводити якнайбільше часу на свіжому повітрі. Якщо погода сприятлива, відвідайте найближчий парк або ліс. Щоб малеча отримала користь від прогулянки, не варто просто мовчки ходити. Подумайте, що ви там побачите, та підготуйте теми для розмов.

Звертайте увагу на все живе, що вас оточує, ставте запитання про походження та назви рослин, тварин. Дітям дуже подобається таке спілкування, тому що вони отримують багато нової інформації. Якщо тато чи мама не знають точних відповідей про природу, краще не вигадувати, а дослідити разом це питання. Діти розвивають бажання проводити час разом з батьками, а також стають більш обізнаними.

Квести на природі

Діти дуже люблять пригоди з багатьох причин. Вони вчаться працювати в команді та приймати логічні рішення. Діти відкривають для себе багато цікавих куточків, дізнаються про природу. Вчаться орієнтуватись на місцевості. Це важливий здобуток, необхідний, щоб покращити розумові здібності. Тож продумайте сценарій, складіть план подорожі та дій.

Настільні ігри

Їхні переваги:

  • виховують кмітливість;
  • розвивають дрібну моторику;
  • прищеплюють здатність концентрувати увагу на чомусь одному;
  • вчать прораховувати рішення наперед.

Настільна гра захоплює. У батьків і дітей з’являються спільні заняття.

Цікаві розмальовки

Діти схильні до мистецтва, люблять яскраві кольори. Розмальовка стає цікавішою, якщо це улюблений персонаж з мультику або казки. Важко переоцінити користь від малювання. Розвиваються моторика рук, фантазія, творчий склад розуму. Персонажа можна вдосконалити за допомогою різних кольорів. Необов’язково обмежуватись контурами розмальовки. Дитина може додати нові елементи та зробити героя привабливішим.

Це тільки декілька варіантів, чим можна цікаво зайняти малечу. Тож час відволікти дитину від комп’ютерних ігор, збагатити дозвілля та зробити його корисним.