Слухати
Слухати

Віталій Дикий у "Хронології" з Литвиненко та Головановим (07.06)

08.06.2017

Гість програми дав свою оцінку основним подіям дня, серед яких збільшення суми аліментів в Україні.

Відзначимо, що в середу, 7 червня, президент Петро Порошенко підписав цей закон. Зокрема, закон пропонує вдосконалити механізм стягнення аліментів і додаткових витрат на дитину за допомогою скорочення терміну розгляду таких справ у суді.

Згідно із заявою в законі, розмір аліментів повинен бути достатнім для забезпечення гармонійного розвитку дитини. Мінімальний розмір на одну дитину не може бути меншим 50% прожиткового мінімуму. Однак, сума прив'язується до віку. Діти до 6 років можуть отримувати аліменти від 713 гривень замість 428, а діти з 6 до 18 років - 889 грн замість 533 грн.

Крім цього, йшлося про затримання тимчасового адміністратора українського банку на хабарі в 5 млн доларів. Тимчасовий адміністратор вимагала хабар від колишніх власників банку за вирішення питань, пов'язаних з майном фінустанови, а також за вилучення з банку оригіналів певних документів.

Варто відзначити, що затриманій чиновниці Фонду загрожує до 12 років позбавлення волі, оскільки вона розробила злочинну схему вимагання та отримання хабарів від керівників банківських установ, в яких введено тимчасові адміністрації.

Також в студії обговорили систему кругової поруки в Україні, заяву Пєскова по зустрічі Путіна і Трампа на G20, участь українських медійників в російських телешоу, плани ввести посаду уповноваженого з питань гендерної політики, депутатів-прогульників.

Гість програми "Хронологія" з Василем Головановим: Віталій Дикий, політичний експерт.


Loading...