Україна погасила 750 мільйонів кредиту російських банків Угода про зниження ціни газу в першому кварталі 2014-го до 268,5 доларів за тисячу кубометрів НАК "Нафтогаз" і російський "Газпром" підпишуть після 5 січня 2014 року, - Бойко У новорічну ніч громадський порядок охоронятимуть майже 12 тисяч правоохоронців Радник Путіна Глазьєв прирівняв Євромайдан до шизофренії Дороги будуть оповиті туманом на Новий рік - ДАІ Посольство США віршами привітало українців з Новим роком Журналістці Тетяні Чорновол вручать журналістську премію імені Василя Симоненка Шампанське стало найпопулярнішою складовою святкового столу українців – дослідження

Петр Нечас склав повноваження

 
17 червня 2013

Премєр-міністр Чехії Петр Нечас пішов у відставку.

Таке рішення Нечас прийняв за чотири дні після низки арештів чеських чиновників.

 

«Я чудово розумію, що складності мого особистого життя стають проблемою для чеської політики й для «Громадської демократичної партії», – сказав Нечас.

 

Лише так, сподівається прем’єр, можна буде уникнути голосування про відставку уряду, як цього вимагає найбільша опозиційна Соціально-демократична партія.

 

Разом із тим Нечас запропонував обрати нового прем’єра й сформувати новий уряд, що дасть змогу уникнути позачергових виборів до парламенту.

 

Масові арешти чеських чиновників прокотилися у Празі минулого тижня.

 

Зокрема, у правових лещатах опинилася й найближча соратниця глави уряду – Яна Надьова. Її обвинувачують у корупції та зловживанні владою.

 

Як зазначає слідство, Надьова незаконно підкупила двох колишніх членів парламенту, запропонувавши їм в обмін на місця в парламенті посади в державних фірмах.

 

Більше того, Надьова, як вдалося з’ясувати, наказала військовій розвідці стежити за трьома людьми.

Одним із таких осіб була дружина Петра Нечаса, Радка Нечасова.

 

Окрім Надьової, поліція затримала двох колишніх депутатів, одного екс-міністра, а також колишнього й чинного керівників військової розвідки.

 

Усі, крім одного, залишаються під вартою.

 

Автор: Леся Владзієвська

Редактор: Віктор Медвідь

 

 

Сортувати за:
датами    
популярності    
captcha
Символів залишилось: 1000