Слухати
Слухати

Вадим Новинський у "Великому інтерв'ю" зі Світланою Орловською (17.05)

18.05.2017

Головними темами розмови стали проект закону пенсійної реформи, заборона в Україні російських соцмереж і сайтів, провокації і сутички на 9 травня в Україні, питання подвійного громадянства, так звані церковні законопроекти і багато іншого.

Після проведення пенсійної реформи вік виходу на пенсію в Україні залишиться на рівні 60 років, проте для цього потрібно буде мати 25 років страхового стажу. Крім цього, реформа передбачає можливість "докупити" стаж: "Якщо ти не маєш кількох років до 25 років страхового стажу і не досяг 60 років, то ти можеш це компенсувати шляхом внесків до пенсійного фонду", - зазначив Гройсман.

За словами Вадима Новинського, пенсійна реформа повинна пройти широке обговорення, перш ніж потрапити на голосування в Раду.

"Якщо вона не буде прийнята, то я готовий піти у відставку", - додав депутат.

Крім цього, торкнулися і теми заборони в Україні російських соцмереж.

Нагадаємо, що згідно з введеним в дію указом, інтернет-провайдери повинні заблокувати доступ до російських соціальних мереж, в тому числі "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також сайтам Mail.Ru Group і "Яндекса". Також заборонений доступ до сайтів антивірусних компаній "Лабораторія Касперського" і DrWeb. Крім того, санкції передбачають заборону на мовлення та блокування активів телеканалів РБК, "ТВ Центр", ВГТРК, "НТВ Плюс" і "Зірка", ТНТ і ряду інших російських ЗМІ. Згідно з документом під санкції також потрапили ABBYY, "Софтлайн груп", "1С", "Корпорація "Парус" і ряд інших IT-компаній.

Гість "Великого інтерв'ю" зі Світланою Орловською - народний депутат України від фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...