Слухати
Слухати

Україна попрощалася із загиблим в зоні АТО оперним співаком Сліпаком

01.07.2016

У п'ятницю, 1 липня, у Львові українці провели в останню путь оперного співака, який загинув в зоні проведення АТО, Василя Сліпака. Про це розповів в прямому ефірі власний кореспондент телеканалу NewsOne.

Прощання пройшло в Гарнізонному храмі Святих Верховних Апостолів Петра і Павла. Попрощатися із загиблим прийшли сотні жителів не тільки Львова, а й усієї України, його друзі з Франції, родичі, військові побратими. Більшість з них були з квітами і вінками. За їхніми словами, Сліпак був великою людиною - не тільки оперним співаком, а й військовим, який два роки брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Військові, з якими він служив, розповідали, що Сліпак прокидався з Гімном України, сам співав, піднімав цим їм настрій. Крім цього він дуже серйозно ставився до виконання всіх своїх військових обов'язків.

Його брати просили передати всій Україні, що Сліпак не належав до якоїсь партії, він воював за різні батальйони, але в основному за добровольчі, тому країна повинна звертати на них особливу увагу.

В останню путь Сліпака проводжали з оплесками, так само, як і зустрічали в оперному театрі Парижа.

Похорон мав розпочатися о 12:30 на Личаківському кладовищі, але через велику кількість людей, які хочуть попрощатися зі співаком, його перенесли на 13:00.

Як повідомляв NewsOne раніше, президент України Петро Порошенко нагородив оперного співака Василя Сліпака орденом "За мужність" I ступеня (посмертно).

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...