Саакашвілі заявив, що генпрокурор нічого не знав про обшуки в Одеській ОДА

Генеральний прокурор України Юрій Луценко нічого не знав про обшуки, які пройшли сьогодні в будівлі Одеської ОДА.

Про це заявив губернатор Одеської області Михайло Саакашвілі під час прес-конференції, яку транслював NewsOne в ефірі "Великого ефіру" з Світланою Орловською.

"Я дзвоню Луценко і диво, Луценко нічого не знає про ці обшуки. Він дуже здивувався. То яка сила є в країні, яка може так безапеляційно взяти зайти в найвідоміші регіональні адміністрації, абсолютно під надуманим приводом, і скоїти ось це свавілля?" - поставив риторичне запитання Саакашвілі.

Він зазначив, що не вірить, що слідчі заходи були ініційовані на рівні правоохоронних органів Одеської області.

"Я сподіваюся, що Юрій Луценко щось змінить. Я дуже розраховую, що Юрій Луценко, якого такі ж садили в тюрму, прекрасно розуміє про що я зараз говорю", - додав губернатор.

За словами Саакашвілі, він пов'язує обшуки з бажанням "скомпрометувати" і "залякати" його.

Як повідомлялось, співробітники СБУ та Генпрокуратури почали обшуки в будівлі Одеської обласної державної адміністрації. Також, за даними ЗМІ, обшуки пройшли за місцем проживання радника голови Одеської ОДА - екс-генконсула Грузії Тимура Нішніанідзе.

Зазначалось, що слідчі дії велись в рамках декількох кримінальних проваджень. Одне з них відкрито за фактом незаконного відшкодування податку на додану вартість посадовим особам Генерального консульства Грузії в 2012-2013 роках. Згідно з матеріалами справи, дипломати отримали майже 20 мільйонів гривень за нібито придбані в київських магазинах брендові речі і одяг.

Крім того, ГПУ цікавилася діяльністю фонду "На благо Одеси", головою якого є Нішніанідзе. Відзначалсь, що цей фонд нібито акумулює гроші ряду великих одеських бізнесменів. Правоохоронці кажуть, що за рахунок фонду закуповувалися дорогі автомобілі, оплачувалася передвиборна кампанія Саші Боровика, закордонні поїздки губернатора та форуми в обласних центрах України.