Різаненко: До офшорного скандалу причетні багато українців

Багато українців причетні до офшорного скандалу. Таку заяву в ефірі програми "Ранок 6-9" зробив народний депутат від Блоку Порошенко Павло Різаненко.

"Ви можливо літали на літаках компанії Intraco (Intraco Management Ltd, - ред.), а компанія ж офшорна. Тому ви також причетні до скандалу. Компанією володіє Сергій Зайцев, і вона займається чартерними перевезеннями... Дуже багато людей, які розповідали про цю компанію, самі користувалися її послугами. Наприклад, радикали. І якщо буде розслідування по офшорах, ця інформація відкриється. Так що розслідування покаже, хто користувався чартерами і все знав", - зазначив політик.

При цьому він підкреслив, що Сергій Зайцев є бізнес-партнером президента України Петра Порошенка, і володіє заводами в Німеччині, які працюють з компаніями Roshen.

"Це не секрет, що Зайцев партнер Порошенко. У чому тут секрет?! Я за відкритість - якщо є злочин, то потрібно надати докази. В даний час слово офшор лайливе, тому можна відразу сказати, що все "зрада", - заявив Різаненко .

Він також висловив думку, що Генеральна прокуратура України повинна розслідувати офшорний скандал: "Правоохоронці повинні провести перевірку. Однак думаю, що це нічого не дасть".

"Наявність офшорів не є злочином. Потрібно дивитися, як їх використовують", - резюмував нардеп.

Як повідомляв NewsOne, виконавчий директор Transparency International Україна Олексій Хмара заявив, що покарання за офшорний скандал може бути тільки адміністративним.