Прямий ефір

Зробили львів'ян разом: Садовий "ліг" під Зеленського, обіцяючи підтримку ЗМІ і слухняність "Голоси"

  • Telegram
Розміщено: 25.05.2020
Андрій Садовий. Фото: focus.ua

Львівський міський голова Андрій Садовий "ліг" під центральну владу і обіцяв їй повну підтримку, в обмін на сприяння в знищенні місцевого самоврядування навколо Львова. Єдиними львів'янами, чиї інтереси при цьому були враховані, стали олігархи брати Дубневичи. Про це повідомляє Вголос.

На вихідних Андрій Садовий провів онлайн-зустріч з президентом України Володимиром Зеленським. Як стало відомо "Вголосу" від одного з учасників цієї розмови, аудієнцію з гарантом мер наполегливо випрошував протягом цілого тижня, однак не отримував відповіді. І тільки напередодні Зеленський виділив час, щоб поспілкуватися з Садовим по Skype.

Співрозмовник зазначає, що під час розмови із Зеленським Садової скаржився на "бандитів", які нібито заважають йому працювати в місті, і просив про підтримку - особисто від президента, а також від його команди в уряді і парламенті. Взамін за це мер обіцяв гаранту підтримку свого медіахолдингу "Люкс" (24 канал, Радіо Люкс, Zaxid.net) та голосування фракції "Голос" в парламенті за необхідні "Слузі народу" закононопроекты.

Одним з питань, в яких Садової просив підтримки Зеленського, стало створення Львівської ВІДГ, яку мер просуває всупереч волі керівників місцевих громад та їх мешканців.

Цю інформацію на своїй сторінці в мережі підтвердила і народний депутат України 8 скликання Оксана Юринець. Екснардеп помітила, що Садовий домагається примусового приєднання прилеглих громад у Львів, а при цьому залишає "зелене світло" для створення Сокильницькои ВІДГ.

Як відомо, Андрій Садовий лобіює приєднання до Львову 20 прилеглих місцевих громад. Більшість з цих громад виступають категорично проти такого об'єднання, підкреслюючи, що не бачать перспективи у співпраці з цим міським головою. Садовий у відповідь на критику заявляє, що "об'єднання громад не влаштовує лише місцевих феодалів, які відчули, що втрачають свої володіння і суспільство може стати незалежною від подачок".

Однак, на практиці це виглядає по-іншому - як раз сам Садовий з цими "місцевими феодалами" і співпрацює. Намагаючись закріпачити всі довколишні громади, міський голова готовий "обійти" тільки Сокільники і Кам'яна, які належать до виборчого округу №118 - так званої "вотчини" місцевих олігархів братів Дубневичів.

минулого тижня проти свавілля Садового збунтувались мешканці смт. Брюховичі, с. Бирки, с. Домажир, с. Ясниська і с. Рясне. Керівники цих громад написали спільне звернення до уряду з вимогою не приєднувати їх до Львова, а дозволити створити Брюховицкую ВІДГ. Сьогодні, 25 травня, мешканці цих населених пунктів, разом з громадою Винників, які також виступають за створення своєї окремої Винниківської ВІДГ, вирушили з пікетом до Офісу президента в Києві.

Мер Винників Володимир Квурт у коментарі "Вголосу" зазначив, що план об'єднання, який пропонує мерія Львова, в результаті знищить і місцеві громади, і перспективу розвитку самого Львова. За його словами, громада Винників виступає за створення власної ВІДГ для того, щоб у майбутньому сформувати агломерацію Великого Львова.

Мітинг під ОПУ. Фото: vgolos.com.ua

"Позиція Винниківської і Брюховицького громад, які сьогодні присутні біля Офісу президента, дуже проста: ми хочемо, щоб почули нашу думку. Більше того, ми вважаємо, що формування громад на приміських територіях як основа майбутньої агломерації Львова - це більш перспективний шлях, ніж просто створення ВІДГ в дуже обрізаному варіанті, який пропонує мерія Львова. Їх ідея закриває перспективу розвитку і Львова, і наших міст. А для Винників це взагалі величезна проблема, тому що в результаті ми просто зникнемо з карти. Ми залишимося без самоврядування, тобто нічим не будемо відрізнятися від багатьох колишніх населених пунктів, які вже входять до складу Львова і позбавлені уваги і турботи. Цього допустити не хоче суспільство. Ми "за" співпрацю, ми "за" розширення Львова, але не таким насильницьких, руйнівних і безперспективним шляхом, як це пропонує львівська мерія. Ми хочемо об'єднатися з збереженням місцевого самоврядування та рівних партнерських відносин ", - зазначив Квурт.

Мітинг під ОПУ. Фото: vgolos.com.ua

Источник: vgolos.com.ua

Підписуйся на NEWSONE в Facebook. Дізнавайся першим найважливіші новини.

Загрузка...