Фейгін розповів, що Росія намагалася "виторгувати" в обмін на Савченко

Голова комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Олексій Пушков пропонував обміняти українську льотчицю Надію Савченко на відновлення повноважень російської делегації в Парламентській Асамблеї Ради Європи.

Про це під час прес-конференції в Києві в четвер, 26 травня, повідомив адвокат українки Марк Фейгін, передає Укрінформ.

"Пушков - голова комітету з міжнародних справ Держдуми і глава російської делегації в ПАРЄ висував вимогу, щоб в обмін на Савченко їм повернули всі повноваження в ПАРЄ. Я був в ПАРЄ, коли мені це розповідали глави моніторингових груп по Росії", - підкреслив він.

Разом з тим Фейгін також підтвердив слова радника голови СБУ Юрія Тандіта про те, що Савченко пропонували обміняти на проведення газопроводу до Криму по території України.

Крім того, за інформацією адвоката, послу США в РФ Джону Теффту пропонували обміняти Савченко на двох ув'язнених у США громадян Росії на прізвища Бут і Ярошенко.

Довідка: Делегація РФ не зможе брати участь в засіданнях ПАРЄ принаймні до наступних парламентських виборів в РФ, тобто, фактично, протягом майже всього 2016 року.

Як повідомляв NewsOne, раніше Фейгін висловив думку, що помилування української льотчиці і народного депутата Надії Савченко може мати вплив на звільнення інших політичних в'язнів, а може і не мати впливу на цей процес.

  • SemSem

    А просто нужно было вернуть двух наших граждан на Родину. Но как?

    Не при каких условиях укропитеки не отдали бы наших ребят, т.к. это были их единственные существенные доказательства, пленённые за весь период хероической войны против русского мира.
    Поэтому нами было принято решение сыграть на подсадную утку.
    Взяли ничего не стоящую дурищу, нагнали на неё пафоса, а героем её сделали сами украинцы - это у них генетическое, раздувать из мухи слона. Они то сами и поведали всему миру, что Савченко это образец украинки.
    Европейцы включили ее во все депутатские списки и предложили России поменять столь ценного евродепутата-летчика на двух русских бестолочей.
    А больше нам ничего и не надо было. Ну поломались мы слегка, не перегибая палку и быстро, и неожиданно подсекли.
    Все отработали отлично, в том числе и адвокаты (процесс проиграли полностью, ссылаясь на тирана Пу).
    В результате:
    1. Наши ребята дома:)
    2. В Украине начался адский головняк от возвращения зверька:)
    3. Фейгин теперь наш засланный, в доску свой хлопчик на Украине:)
    4. Миру в ближайшее время предстоит познакомиться поближе с "образцом" украинки. И самим все увидеть:)

    Единственный минус - опять очередь за попкорном.