Деканоідзе: Ми будем позбавлятися старих кадрів в ручному режимі

Про особливості реформування Національної поліції та зростання фінансування правоохоронців під час ефіру NewsOne в програмі "Знай першим з Оленою Кирик" розповіла її керівник Хатія Деканоідзе.
Під час відвідання Рівного, вона зазначила, що буде дуже жорстко реагувати на можливу участь поліцейських в "кришуванні" незаконного видобутку бурштину. Цю проблему вона назвала такою, що має велике значення.
Деканоідзе розповіла, що поліція повністю перейшла на вітчизняні закупівлі. Але вона каже, що зарплата поліцейських для неї є важкою темою.

"Не може слідчий отримувати чотири тисячі гривень", - сказала Деканоідзе.

Вона запевнила, що МВС і вона особисто буде робити все можливе для забезпечення поліції необхідним технічним устаткуванням. Керівник поліція заявила, що вимагає підтримки реформи правоохоронної системи з боку уряду та парламенту. Також керівник поліції додала, що відновлення старих міліцейських кадрів, що не пройшли переатестацію в судах, наразі є великою проблемою.

"Суди приймають такі рішення тому, що, нажаль, це стара система. Атестація висить над ними як меч. Ми будемо боротися. Ми будемо подавати апеляції до всіх вищих інстанцій. Але якщо в нас не вийде, то ми будемо в ручному режимі позбуватися тих кадрів, які не заслуговують на те, щоб служити в Національній поліції України", - сказала Деканоідзе.