Слухати
Слухати

Тарас Чорновіл у "Наслідках" з Головановим і Литвиненко (06.10)

06.10.2017

В ході програми обговорили законопроекти про реінтеграцію Донбасу, бажання Грицака обмежити поїздки українських політиків до Росії, закон, який зобов'язує російських артистів виступати в Україні тільки з дозволу СБУ.

Тарас Чорновіл заявив, що якби він був народним депутатом України, то однозначно б підтримав законопроекти про реінтеграцію Донбасу.

Однак аналітик зазначив, що в документі мова конкретно про реінтеграцію не йде.

"Там не було законопроекту про реінтеграцію Донбасу взагалі. Той, який називається про державну політику щодо Донбасу, так в ньому про реінтеграцію фактично мова не йде. Це закон трохи про інше... Про систему управління, про зміну самого формату бойових дій, тобто, вони більше не називаються АТО, про ставлення до Росії, ставлення до відповідальності за ці території", - сказав гість програми.

Також Чорновіл додав, що реінтеграція Донбасу на даному етапі виглядала б безглуздо.

"Реінтеграція зараз виглядала б безглуздо, бо як ми можемо реінтегрувати те, що навіть не знаємо яким способом буде нам повернуто?", - сказав він.

Крім цього, гість програми вважає, що закони про реінтеграцію Донбасу, які розглядала Верховна Рада, є логічними.

"Закон, на мій погляд, є логічним, правильним і потрібним" - сказав аналітик.

Нагадаємо, що в п'ятницю, 6 жовтня Верховна Рада підтримала в першому читанні законопроект президента про відновлення суверенітету України на окупованих територіях.

Гість студії NewsOne в програмі "Наслідки" з Василем Головановим і Юлією Литвиненко - Тарас Чорновіл, політичний аналітик.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...