Слухати
Слухати

"Світова політика" з Олегом Волошиним (09.07)

09.07.2017

В ході програми обговорили підсумки саміту G20, який пройшов в Гамбурзі.

Саміт "Великої двадцятки" відбувся з 7 по 8 липня в Гамбурзі. На полях саміту зустрілися президент США Дональд Трамп і президент Росії Володимир Путін. Російська сторона розповіла, що була досягнута домовленість про створення каналу зв'язку по ситуації в Україні. Також сторони обговорили реалізацію і перспективу Мінських угод.

При цьому держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що між лідерами двох країн склалася позитивна хімія, а їх діалог було не зупинити. Більш того, додав Тіллерсон, "у них було так багато тем для розмови, ніхто не міг зупинитися". Як приклад він навів ситуацію, коли американська сторона послала першу леді США Меланію Трамп, щоб забрати чоловіка з переговорів.

"Перша леді Меланія Трамп була відправлена на зустріч в якийсь момент, щоб подивитися, чи зможе вона витягнути нас звідти, але у неї нічого не вийшло. Зустріч після цього тривала ще годину", - підсумував Тіллерсон.

У свою чергу Трамп назвав зустріч з Путіним "колосальною".

Гість програми "Світова політика" з Олегом Волошиним - Антон Фінько, експерт Київського центру політичних досліджень і конфліктології.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...