Слухати
Слухати

Суб'єктивні підсумки дня (26.05)

27.05.2017

Однією з головних тем підсумкової програми стали мовні квоти для української мови в українському телепросторі.

Введення мовних квот вигідно чинній владі, оскільки це питання відверне громадськість від куди більш важливих тем, впевнений Гужва.

"Замість того, що пояснювати суспільству моменти щодо пенсійної реформи, земельну реформу, по ліквідації спрощеної системи оподаткування, нам викидають ось ці ось помилкові смисли, щоб ми один одного звинувачували в роботі на країну-агресора", - зазначив Гужва.

Він підкреслив, що тема введення мовних квот на телебаченні "ніякого відношення до питання національної безпеки не має".

Крім цього, прокоментували гучні прокурорські затримання, що збіглися зі звітом генпрокурора Луценка в Раді.

Зокрема, Луценко розповів, що співробітники Генеральної прокуратури України та Національного антикорупційного бюро за рік повернули до державного бюджету 52 млрд грн. "Нова прокуратура приносила щодня до державного бюджету 142 млн грн. За рік український бюджет за рахунок діяльності ГПУ і НАБУ повернув до держбюджету 52 млрд грн при річному бюджеті ГПУ в 5 млрд", - зазначив він.

Також за рік Генеральна прокуратура передала в суд 1191 справу щодо кримінальних корупційних правопорушень. "Спільними зусиллями правоохоронців вдалося скоротити на 15- 20% кількість грабежів, розбоїв, інших злочинів, які хвилюють звичайних людей", - зазначив він.

Юрій Луценко заявив про те, що "тітушок", які влаштували масові заворушення в Дніпрі на 9 травня, організували в штабі "Оппоблока". "Тепер ми точно знаємо, хто організовував і інструктував цих "тітушок". І, пане голово "Опозиційного блоку", у мене погані новини: вони всі інструктувалися, організовувалися і фінансувалися у вашому штабі в Дніпропетровській області особисто паном Вілкулом та паном Колесніком", - заявив Луценко.

Крім цього, обговорили різку заяву депутата Берези про можливий реванш проросійських сил в Україні, три роки президентства Петра Порошенка.

П'ятничні "Суб'єктивні підсумки дня" підбиваємо з творцем газети Страна.ua Ігорем Гужвою.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...