Слухати
Слухати

Суб'єктивні підсумки дня (22.05)

23.05.2017

У прямому ефірі в ході підсумкової програми за день прокоментували безліч важливих тем, серед яких і перспективу введення візового режиму з РФ.

Візовий режим з Російською Федерацією приведе до соціального колапсу в Україні, тому що люди, які працюють в Росії, будуть змушені повернутися, впевнений ведучий.

Він зазначив, що на території Росії знаходяться близько 2,1 мільйонів українських громадян, які змушені працювати там. "Всі ці кілька мільйонів чоловік повинні будуть повернутися сюди і штурмувати російські консульства і посольства, щоб отримати візи. Це викличе величезний соціальний колапс", - зазначив Гольдарб.

За його словами, всі, хто повернеться в Україну будуть вимагати від держави соціального забезпечення, на яке потрібно близько 1,4 мільярда гривень в місяць.

Крім цього, ішлося про пенсійну реформу. Гольдарб зазначив, що результатом цієї реформи також стане падіння соціальних норм споживання газу і світла, а також підвищення страхового стажу, який уряд збирається збільшити до 25 років.

"На сьогоднішній день кожен громадянин може претендувати на пенсію, тільки в разі, якщо він пропрацював 15 років. У разі, якщо ти не пропрацював цей термін, ти не маєш права на пенсію і отримуєш третину від прожиткового мінімуму, що становить 400 гривень. Уряд хоче зробити не 15, а 25 років трудового стажу", - підкреслив Гольдарб.

Також в ефірі йшлося про перспективу проведення земельної реформи, звіт Володимира Гройсмана в стінах Верховної Ради, перспективи створення спеціалізованого антикорупційного суду, президентські рейтинги і рахунки за опалення.

Традиційно в понеділок підбиваємо "Суб'єктивні підсумки дня" з директором громадської організації "Публічний аудит" Максимом Гольдарбом.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...