Слухати
Слухати

Суб'єктивні підсумки дня (18.06)

19.06.2017

В ході підсумкової програми торкнулися теми зустрічі Петра Порошенка і Дональда Трампа, а також нового формату захисту України від російської агресії.

Україна і США домовилися про зустріч президентів у Вашингтоні наступного тижня. Міністр закордонних справ Павло Клімкін підтвердив факт майбутньої зустрічі, проте не став називати точну дату.

"Зустріч відбудеться, звичайно, ми її готуємо. Але ми повинні витримати інтригу", - зазначив він.

Найближчим часом, уточнив Клімкін, представники Адміністрації президента України і Білого дому синхронно оголосять дату зустрічі.

За словами Клімкіна, в ході переговорів будуть обговорюватися питання виконання РФ мінських домовленостей, ситуації в Криму, доступу міжнародних спостерігачів на півострів. Також Порошенко з Трампом обговорять поглиблення співробітництва, українські реформи і сферу безпеки.

Україна повинна завершити антитерористичну операцію і перейти на новий формат захисту країни від російської агресії, вважає глава РНБО. За словами Турчинова, настав час перейти на новий формат, який дозволяє ефективно захистити Україну від гібридних методів війни, які Росія застосовує проти нашої країни.

"Прийшов час не просто визнати окупованими деякі регіони Донецької і Луганської областей, а чітко, на законодавчому рівні визначити засади державної політики щодо їх звільнення. Необхідна ефективна технологія захисту країни, а для цього законодавчо потрібно надати президенту право застосовувати ЗСУ та інші військові формування проти гібридної агресії з боку РФ", - заявив Турчинов.

Крім цього він висловив переконання, що в зоні протистояння необхідно створити постійно діючий оперативний штаб з широкими повноваженнями, для комплексного управління ЗСУ, усіма силовими структурами, а також військово-цивільними адміністраціями.

Крім цього, йшлося про погрози телеканалу NewsOne, проект бюджетної резолюції до 2020 року, "сміттєвий колапс" у Львові, заборону георгіївських стрічок, заборону перейменовувати проспект Миколи Ватутіна на проспект Романа Шухевича, обшуки в Нацполіції, "Укрзалізниці" і НАЗК.

У неділю підбиваємо "Суб'єктивні підсумки тижня" з журналістом і телеведучим В'ячеславом Піховшеком.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...