Слухати
Слухати

Суб'єктивні підсумки дня (06.06)

07.06.2017

На початку підсумкової програми ведуча розповіла про свою позицію щодо розгляду Радою питання вступу в НАТО.

Україна не може стати членом НАТО, оскільки в країні порушена територіальна цілісність, зазначила Савченко.

"У НАТО не потрапляють країни, в яких порушена територіальна цілісність", - підкреслила Савченко. За її словами, для того, щоб вступити в НАТО, Україні потрібно відмовитися від окупованих територій.

"Поки у нас є ця проблема, поки ми самі її не вирішимо і не відвоюємо наші території назад, нас в НАТО ніхто не чекає", - зазначила Савченко.

Крім цього, йшлося про звинувачення БПП на адресу Тимошенко, підозрюючи її в державній зраді.

Лідер фракції БПП Артур Герасимов заявив, що підписаний газовий контракт 2009 року приніс користь Путіну і російської армії. Фактично, кожен українець, незалежно від соціального статусу, віддав Росії більше 700 доларів, упевнений він.

Також лідер фракції зажадав визнати підписаний контракт зрадою національних інтересів народу, яке мало не знищило Україну. "Контракт створив умови для країни-агресора, при яких можна вимагати ще десятки мільярдів доларів від України. Тільки рішучі дії уряду і парламенту врятували державу від банкрутства", - заявив Герасимов.

Лідер фракції також заявив про те, що фракція БПП вимагає від антикорупційного комітету Верховної Ради і комітету з питань національної безпеки і оборони викликати екс-прем'єр-міністра України Юлію Тимошенко для розгляду питання про корупційну складову частину газового контракту 2009 року.

Також обговорили реформу охорони здоров'я в Україні, рішення Ради відкласти голосування за омбудсмена, відновлення роботи водного патруля в Запоріжжі, законопроект про вільний обіг зброї в Україні, "нормандський формат", роботу Войцеха Балчуна главою "Укрзалізниці".

Сьогодні підбиваємо "Суб'єктивні підсумки дня" разом з позафракційним народним депутатом Надією Савченко.


Loading...