Слухати
Слухати

Суб'єктивні підсумки дня (02.06)

03.06.2017

У підсумковій програмі обговорили пенсійну реформу в Україні.

Основний логікою нової пенсійної реформи, яку пропонує прем'єр-міністр України Володимир Гройсман, є скорочення витрат пенсійного фонду за рахунок майбутніх поколінь пенсіонерів, зазначив Гужва.

Він додав, що за останні два тижні з'явилися нові подробиці, які уряд вважає за краще тримати в секреті і не поширює, і які змінять погляд населення на ці плани. За його словами, уряд планує з наступного року підняти пенсійний стаж на 10 років.

"Так ось, які ключові моменти реформи необхідно знати. Перш за все, про підвищення мінімального стажу, необхідного для виходу на пенсію. З 2018 року його планують різко підняти з 15 до 25 років. Потім поступово підвищувати до 35 років до 2028 року. Тобто, ті люди, які відразу після вишу влаштувалися на роботу і пропрацювали там все життя, зможуть претендувати на вихід на пенсію з 65 років", - підкреслив експерт.

Іншою інновацією, передбаченою пенсійною реформою, є зменшення коефіцієнта страхового стажу, який лежить в основі розрахунку пенсійної формули. "Зараз він становить 1,35, а реформою Гройсмана передбачається його зниження до одиниці. Фактично це призведе до зменшення пенсії на 30-40%", - підсумував медіаексперт.

Крім цього, прокоментували законопроект про медичну реформу, замах на Адама Осмаєва і Аміну Окуєву, перейменування проспекту Ватутіна в Києві на Шухевича.

П'ятничні "Суб'єктивні підсумки дня" підбиваємо з творцями газети Страна.ua Ігорем Гужвою.

Подписывайся на канал NewsONE в Youtube. Смотри первым самые важные новости.

Loading...