Слухати
Слухати

Спиридонов: Засідання у справі "торнадівців" перенесли через суспільний резонанс

17.08.2016

Судові засідання у справі бійців "Торнадо" переносять через великий суспільний резонанс. Очікують зменшення резонансу.

Про це в ефірі телеканалу NewsOne повідомив політолог Микола Спиридонов.

"Тоді можна буде винести рішення у спокійній обстановці. Зараз винести рішення практично неможливо. Якщо рішення буде обвинувальним, то, фактично, при такій кількості протестуючих - це досить складно", - заявив політолог.

За словами Спиридонова, немає впевненості, що і 23 числа засідання пройде і буде винесено рішення.

Однак він зазначає, що не можна сказати, що це комусь вигідно. Депутати, які роблять зі справи "торнадівців" шоу і політику, теж мають відношення до добровольчих батальйонів.

"Вони бояться теж стати фігурантами на лаві підсудних свого часу і тому в даному випадку вони борються за свою безпеку", - додав він.

Як повідомляв NewsOne, під час одного з попередніх засідань, яке відбулося 2 серпня, між протестувальниками та правоохоронцями виникло протистояння, в ході якого був застосований сльозогінний газ, кидалися димові шашки і петарди. Сутички сталися три рази.

У вівторок, 9 серпня, територію Оболонського суду з ранку оточили бійці Нацгвардії і Нацполіціі щоб уникнути провокацій. Однак не обійшлося без сутичок. Кілька активісток накинулися на поліцейських, лаяли їх і били жіночими сумками. Пізніше один з адвокатів "торнадівців" вийшов з будівлі Оболонського суду і сказав, що засідання перенесли на 16 серпня через неявку одного з адвокатів.

У вівторок, 16 серпня, Оболонський районний суд Києва повинен був продовжити розгляд справи колишніх співробітників роти спеціального призначення МВС України "Торнадо". Близько тисячі співробітників поліції і військовослужбовців Національної гвардії України залучені до охорони громадського порядку біля будівлі суду.

Пізніше адвокат обвинувачених бійців Якимов повідомив, що засідання не відбулося і перенесено на 23 серпня.