Слухати
Слухати

Слідчі НАБУ провели обшук у квартирі прокурора сил АТО Кулика

29.06.2016

У середу, 29 червня, працівники Національного антикорупційного бюро прийшли з обшуком до квартири прокурора сил АТО Костянтина Кулика. Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив депутат від Блоку Петра Порошенка Валерій Карпунцов.

Знімальна група телеканалу NewsOne приїхала на місце обшуку, але там не було ні машин НАБУ, ні співробітників Бюро. Для того щоб розібратися в ситуації, журналістка відправила Кулику повідомлення з проханням прокоментувати те, що відбувається.

"Добрий день! Про те, що відбувається (обшук, - ред.) я доповів головному військовому прокурору (Анатолію Матіосу, - ред.) і генеральному прокурору України (Юрію Луценку, - ред.). Прошу зрозуміти, що через те, що НАБУ займається явно замовним розслідуванням, яке може серйозно відбитися на справі Януковича - Курченка, я вважаю, що не повинен коментувати те, що відбувається, хоча маю що сказати з приводу ініціаторів замовлення. Давайте на даний момент зупинимося на форматі спілкування з прес-службою ГПУ. Ще раз прошу вибачити за таке спілкування. Пан Кулик ", - відповів він.

У свою чергу Карпунцов висловив думку, що своїми діями НАБУ зриває роботу одного з головних слідчих у справі Курченка.

"Сьогодні слідчий Кулик мав представляти обвинувачення в апеляції у справах затриманих Сухомлина і Кошеля, що проходять у справах Сергія Курченка. Таким чином, через власні проколи і непідготовленість кадрів НАБУ стало заручником ситуації (Кулик в квартирі - не виходить, щоб не отримати підозру, і не з'явитися через НАБУшніків на суд). Тобто НАБУ хоче підтримки від Генпрокуратури у справі Онищенка, а паралельно свідомо чи несвідомо валить справи по Курченку", - написав нардеп.

Як повідомляв NewsOne раніше, у справі про розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ "Укргазвидобування", затримано одинадцятого підозрюваного - керівника ТОВ "Надра Геоцентр" Сергія Свіченка.

Подписывайся на NewsONE в Telegram. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...