Прямой эфир

Шафи, як важливий елемент інтер’єру

Шафа

Планування інтер’єру — важливий етап кожного ремонту, адже саме тут затверджується функціональність та практичність кімнат. Тому люди платять великі гроші, щоб кваліфікований дизайнер розробив проєкт та надав рекомендації щодо меблювання. Так купити шафу в інтернет-магазині https://fayni-mebli.com/ua/cabinets.html буде легше, оскільки можна швидко зорієнтуватись в асортименті та обрати саме те, що потрібно.

Як обрати шафу для всієї сім’ї?

Під час вибору шафи ключовим критерієм є місткість, оскільки речей буде багато та їх усі треба десь зберігати. Для цього передбачені полиці, шухляди та інші органайзери для зонування простору. Обираючи наповнення, важливо заздалегідь враховувати потреби, хобі та побажання майбутніх користувачів. Якщо сім’я обожнює активний відпочинок — важливо облаштувати в шафі місце під зберігання дрібних та габаритних речей. Це дозволить розмістити необхідне в одному місці, а не в різних кутках оселі. Також важливими критеріями вибору можна вважати:

  1. Дизайн. Експерти рекомендують уникати тимчасових трендів, адже шафи купуються на декілька років. Перевагою будуть класичні моделі в спокійних тонах з сумісною зі спільним інтер’єром стилістикою.
  2. Матеріали та фурнітуру. Цей показник обирають відповідно до ціни, адже чим вона вище, тим буде краща якість. Також варто враховувати клімат в оселі, адже в місцях, де переважно волого, матеріали без відповідного захисту швидко втратять новизну та можуть деформуватись.
  3. Розміри «коробки». Вибирати шафу потрібно вже тоді, коли було обрано місце під монтаж. Це може бути кут, ніша, пряма стіна чи середина кімнати. Відповідно до знятих параметрів можна підбирати шафу із готових рішень або за індивідуальними мірками купувати модель під замовлення.
  4. Спосіб відкриття дверей. Сучасні моделі шаф можуть комплектуватись звичайними дверима, що відкриваються назовні, або в сторону, як шафи-купе. Якщо місця достатньо, все залежить від індивідуальних побажань. В решті випадків краще обирати роздвижні, адже вони не потребують місця перед собою, можуть встановлюватись в притик до інших меблів та не займають більше простору, ніж каркас.

Враховуючи ці критерії, можна без допомоги дизайнера вибрати шафу, яка вдало стане в виділене місце та буде корисною в майбутній експлуатації. Завдяки цьому придбані меблі залишать тільки приємні враження, адже очікування справдяться на 100%.