Слухати
Слухати

Сергій Тарута у "Великому інтерв'ю" з Юлією Литвиненко (19.06)

20.06.2017

Гість відповів на багато актуальних питань, серед яких проблема ситуації на Донбасі, голодування Олега Березюка.

Росія не має наміру визнавати окуповані території Донбасу, вважає Тарута.

"Визнавати територію Донбасу з величезними проблемами і знову йти в жорстку конфронтацію із Заходом, мені здається, Росія не буде", - висловив думку Тарута і додав, що в України є можливість реінтегрувати окуповані території.

Тарута зазначив, що щодо Донбасу РФ склала план "Новоросія". "Щоб південний схід проголосив незалежність, провести там референдум і розглядати питання приєднання або до Росії, або якийсь нейтральний статус", - сказав нардеп.

Однак ця стратегія провалилася, коли Україна змогла захистити Маріуполь - "головне місто реалізації проекту" Новоросія". Що стосується анексованого півострова Крим, то його, за словами Тарути, Росія вже визнала своєю територією.

Водночас голові партії "Самопоміч" Олегу Березюку варто припинити голодування під Верховною Радою України, додав нардеп.

Він підкреслив, що "у політичної сили завжди є інші інструменти та інші можливості" для вирішення питання львівського сміття.

Березюк провів паралелі між голодуванням Березюка і аналогічним протестом Надії Савченко, коли вона перебувала в ув'язненні в Росії. За словами Тарути, у Савченко не було "інших інструментів, крім як привернути увагу через голодування". "Я розумію, те, що Савченко голодувала. Вона показувала і Росії, і всьому світу, що у неї принципова позиція", - пояснив позафракційний нардеп.

Гість програми "Велике інтерв'ю" з Юлією Литвиненко - позафракційний народний депутат Сергій Тарута.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...