Слухати
Слухати

СБУ попередила серію терактів на Львівській залізниці

08.08.2016
n_1584_57851686

Працівники Служби безпеки України у Львівській області попередили підрив колії на трьох ділянках міжнародних залізничних сполучень.

Про це повідомили у прес-службі СБУ.

Зазначається, що під час спецоперації оперативники виявили та затримали п’ятьох членів терористичної групи. Один з терористів був затриманий під час закладання вибухівки на мосту біля села Дубляни Львівської області. Він намагався чинити опір і відкрив стрільбу. В результаті інциденту було поранено одного із співробітників СБ України. Вогнем у відповідь правоохоронці поранили та затримали зловмисника.

Крім того, під час обшуків у затриманих працівники спецслужби вилучили велику кількість зброї та вибухівки - гранатомети РПГ-7 та РПГ-26, гранати РГО, Ф-1, РГД–5, п’ять кілограмів вибухівки марки IХ 25 та 600 грамів тротилу, три електродетонатори, три пістолети та велику кількість набоїв різного калібру.

Речник СБУ Олена Гітлянська у коментарі NewsOne зазначила, що терористи були затримані на стадії підготовки диверсій.

"Це була велика спецоперація Служби безпеки України. Ми затримали угрупування з п'яти осіб на стадії підготовки терактів. Вони хотіли дестабілізувати ситуацію, підірвавши колії міжнародного сполучення, зокрема Київ-Чоп. Але ми вели їх і не дали цього зробити", - сказала Гітлянська.

Вона зазначила, що деякі затримані були місцевими мешканцями.

Як повідомляв NewsOne, раніше СБУ попередила 15 терактів під час Євро-2016 у Франції.