Слухати
Слухати

Рябчин: Британці проголосували проти надмірної політики Брюсселя

24.06.2016

Референдум у Великобританії може на певний час відтермінувати рішення ЄС про надання Україні безвізового режиму. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив народний депутат України Олексій Рябчин.

"Затримка з рішенням щодо безвізу затримується через те, що наразі в ЄС розробляють закон, який буде призупиняти режим через порушення. Тобто британський референдум жодним чином не впливає на цей процес", - заявив нардеп.

За його словами, рішення щодо безвізового режиму очікували вже цієї осені:

"Однак тепер все може зупинитися".

Разом з тим політик наголосив, що Україна втратила сильного союзника. При цьому він зазначив, що референдум показав проблеми єдності в Європі.

"Для нас це тривожний сигнал. Й урок для політиків - звертати увагу на людей, на економічний аспект. Адже це відіграло важливе рішення під час референдуму. Тобто британці проголосували проти політики Брюсселя. Отже нашим чиновникам необхідно задуматися над проблемами українців", - заявив Рябчин.

Такої самої думки й народний депутат Сергій Лещенко:

"Вихід Британії з ЄС послабив позиції України в Європі. Ми втратили сильного союзника, адже Великобританія підтримувала нас в плані антиросійських санкцій. Тож тепер сильний антиросійський голос буде прибраний з Ради Європи (орган вирішує питання санкцій, - ред.)".

При цьому політик висловив думку, що до безвізу України з ЄС ситуація має далеке відношення:

"Однак у європейців є тепер свої внутрішні проблеми. Хоча, в принципі, Британія має свою візову політику. Тож не бачу прямої загрози відтермінування. Їм може бути просто не до нього".

Як повідомляв NewsOne, колишній міністр закордонних справ України Володимир Огризко вважає, що референдум в Великобританії не означає кінець Євросоюзу.