Слухати
Слухати

Рева: Противники підвищення тарифів захищають схеми попередньої влади

05.07.2016

Міністр соцполітики Андрій Рева переконаний, що підвищення тарифів є необхідним кроком на шляху боротьби з корупцією.

Про це він повідомив в коментарі телеканалу NewsOne.

При цьому чиновник показав наочну схему  крадіжки коштів, розроблену НАБУ.

"На цій схемі видно, як розкрадали кошти, за версією слідства НАБУ. Згідно зі схемою, причиною була різниця в тарифах, при якій на біржу продавали газ по 2,6 тис. грн, а остаточний продаж був уже по 6,9 тис. грн. Ця різниця була причиною корупції, про яку говорили сьогодні нардепи протягом всього дня. Ті, хто сьогодні виступають проти підвищення тарифів, захищають ось цю схему", - зазначив він.

При цьому Рева не проти створення ТСК в Раді з розслідування підвищення тарифів.

"Український газ направляється на потреби українського населення. Український газ видобувають українські компанії, для того щоб вони могли це робити й не знижувати видобуток, у них повинні бути фінансові кошти. Якщо ми будемо у них забирати весь їхній дохід, то будемо мати ситуацію як в попередні роки", - додав Рева.

Водночас Рева спростував інформацію про те, що в тексті меморандуму з МВФ міститься пункт про необхідність підвищення пенсійного віку в Україні.

Як повідомляв NewsOne, голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕП) Дмитро Вовк заявив, що нові тарифи, які вступили в силу з 1 липня, є стратегічними, обґрунтованими і не повинні бути оскаржені.