Слухати
Слухати

"Ранок на NewsOne": Закон про Конституційний суд (01.08)

01.08.2017

Вранці в студії обговорили закон про Конституційний суд, кримінальну справу проти директора НАБУ Ситника, арешт частини майна Розенблата і Полякова, спростування Данилюком звинувачення в несплаті податків, закон про санкції проти РФ.

Нагадаємо, що президент Петро Порошенко підписав закон про Конституційний суд. Глава держави вважає, що цей документ - це частина судової реформи. Конституційний суд тепер буде мати велику палату, два сенати, шість колегій. Суддей відбиратимуть за спеціальним конкурсом.

Під час ефіру, на телефонному зв'язку з'явилася нардеп від БПП Наталія Новак, яка зізналася, що не голосувала за закон про Конституційний суд.

"Закон, може, і був потрібен, але не в такому вигляді, як зараз. Дуже сумнівна система відбору суддей", - сказала Новак, додавши, що в Конституційному суді буде дуже перебільшена зарплата.

Крім цього, на думку гостя студії, політичного експерта Кирила Молчанова, головна мета закону про Конституційний суд - це збільшення ролі президента.

"В цілому, в законі про Конституційний суд ключова мета була збільшити вплив президента на формування суддівського корпусу. Зараз є висока ймовірність, що якісь законодавчі речі не можна протягнути через Верховну Раду, наприклад, ту ж земельну реформу, закон про люстрацію. Тепер ці рішення будуть вводитися рішенням Конституційного суду", - сказав Кирило Молчанов.

Гість ранкового ефіру NewsOne з Максом Назаровим і Ангеліною Пичик - Кирило Молчанов, політичний експерт.

Подписывайся на NewsONE в Facebook. Узнавай первым самые важные новости.

Loading...