Слухати

Під АП проходить мітинг з вимогою демобілізації п'ятої хвилі

13.06.2016

Під будівлею Адміністрації президента почався мітинг з вимогою демобілізації бійців, покликаних в рамках 5-ї хвилі мобілізації.

Про це повідомляє кореспондент NewsOne з місця події.

У понеділок, 13 червня, близько півсотні дружин і родичів бійців АТО зібралися з вимогою повернути їх рідних додому. За їх словами, чоловіки перебувають на службі вже більше року, і відповідно до закону, до закінчення річного строку президент повинен підписати указ про демобілізацію. Однак зараз обставин, які б свідчили про те, що це станеться найближчим часом, немає.

Вони вимагають, щоб президент, або уповноважений представник президента вийшов до них, і заявляють, що не підуть, поки не почують конкретної дати, коли їхні чоловіки повернутися додому.

"Мій батько зараз служить в Слов'янську. В минулому році, в кінці травня, він пішов добровольцем, зараз уже пішов 13 місяць. Ми всі - дружини, діти, родичі військових вимагаємо від президента якомога швидше підписати указ про демобілізацію", - заявила одна з учасниць мітингу.

За словами активістів, під Радою зібралися люди з усіх областей України і вони готові там залишатися, поки не з'явиться конкретна інформація.

Пізніше до мітингувальників вийшов представник АП, йому передали письмові вимоги, однак родичі військових наполягають на зустрічі з президентом.

Новости партнеров