Слухати

Розенко: Соцвиплати переселенцям з Донбасу і Криму незабаром буде відновлено

09.06.2016
1369290920_kredutni_spilku

Кабінет міністрів України схвалив рішення, згідно з яким регулюється своєчасне отримання пенсій та інших соціальних виплат переселенцям з Донбасу і Криму. Про це заявив віце-прем'єр України Павло Розенко.

Він пояснив, що постанова №509 Кабміну скасовує необхідність відмітки Міграційної служби. За рахунок таких змін довідка про статус внутрішньо переміщених осіб "набуває статусу безстрокової".

"Тому виплати ВПО мають всі законні підстави відновитися найближчим часом", - сказано в повідомленні прес-служби Міністерства соціальної політики України.

Нагадаємо, з прийняттям змін до закону про захист прав і свобод внутрішньо переміщених осіб з 13 січня 2016 року постала неузгодженість з чинним Положенням Кабміну №509 від 1 жовтня 2014 року в частині реєстрації таких осіб.

Як повідомляв NewsOne раніше, український уряд ухвалив рішення відновлення пенсійних виплат для 90 тисяч переселенців, які входять до списку Служби безпеки України через підозри в проживанні на території, що тимчасово непідконтрольна офіційному Києву.

Популярное видео

Новости партнеров